Relu Fenechiu, plangere oficiala fata de regimul de detentie

Relu Fenechiu a depus la Judecatoria Iasi o contestatie privind modul in care i s-a stabilit regimul de detentie. Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul” si executa pedeapsa in regim inchis la Penitenciarul Iasi.

Contestatia lui Fenechiu  fata de modul in care i s-a stabilit regimul de detentie a fost depusa la Judecatoria Iasi, in 18 martie.

“Actiunea este pe rol, stiu ca este vorba in aceasta cauza despre contestarea modului in care i s-a stabilit regimul de detentie de catre comisia penitenciarului. In cazul unor astfel de actiuni, ele se depun la judecatoria din raza careia se afla penitenciarul cu judecatorul care a pronuntat incheierea. Nu stiu exact situatia. Daca incheierea este data de catre un judecator de la Bucuresti, atunci se poate pune in discutie declinarea cauzei”, a declarat judecatorul Florin Colipca, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi, conform Mediafax.

Citeste si: ICCJ a dispus executarea silita a averii lui Relu Fenechiu pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul

Gabriela Topoliceanu, Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Iasi, a declarat ca Fenechiu s-a adresat direct instantei, astfel ca nu stie care este obiectul contestatiei acestuia.

“Nu cunosc sa existe o asemenea actiune. Orice detinut poate contesta ori judecatorului delegat ori instantei la fel ca orice alta cerere pe care o face cu privire la executarea sentintei. La noi se stabileste regimul conform legislatiei, mai departe, daca orice detinut este nemultumit de clasificarea primita se adreseaza instantei”, a declarat, luni, pentru Mediafax.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu beneficiaza in continuare de conditii de carantina la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, fiind considerat o “persoana cu risc de vulnerabilitate”.