Relu Fenechiu s-a predat Politiei Judetene Iasi, dupa care va fi transferat la penitenciar

Relu Fenechiu

UPDATE: 19.30: Relu Fenechiu a fost transferat la Sectia 3 de Politie din Iasi.

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul “Transformatorul”, s-a predat impreuna cu fratele sau Lucian Fenechiu, joi seara, Politiei Judetene Iasi, unde va ramane pana cand va ajunge mandatul de executare a pedepsei, apoi va fi transferat la penitenciar.

Relu Fenechiu, care la momentul pronuntarii deciziei instantei se afla la locuinta sa din municipiul Iasi, s-a predat in jurul orei 17.30 la sediul Politiei Judetene Iasi, unde a venit insotit de fratele sau Lucian, condamnat in acelasi dosar. 

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, a declarat, joi seara, corespondentului Mediafax, ca Fenechiu va ramane in arestul Politiei Judetene pana in momentul in care va ajunge de la Bucuresti mandatul de executare a pedepsei, cel tarziu vineri. Dupa primirea mandatului de executare a pedepsei, Fenechiu va fi transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

Citeste si: Relu Fenechiu la inchisoare: PNL intre regrete si usurare 

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a mentinut, joi, pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 de un complet de trei judecatori in cazul deputatului PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, acesta urmand sa execute cinci ani de inchisoare.

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.

Sursa foto: adevarul.ro