RELU FENECHIU s-a simtit NEDREPTATIT pe timpul sederii in PENITENCIARUL IASI

Fostul ministru al Transporturilor RELU FENECHIU a marturisit ca s-a simtit NEDREPTATIT pe timpul sederii in Penitenciarul Iasi.

El a povestit ca in perioada in care a fost incercerat la Iasi a fost nevoit sa-si vopseasca baia de unul singur sau sa stea in camera cu homosexuali.

Desi prea locala a speculat ca a fi fost avantajat cat timp s-a afla in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, datorita relatiei pe care ar avea-o cu directorului inchisorii iesene, Marius Vulpe, RELU FENECHIU a negat cu vehementa informatiile.

Citeste si: RELU FENECHIU a fost transferat in cea mai moderna PUSCARIE din Moldova

“Am fost cazat intr-o camera din penitenciar, intr-un corp in care au fost cazati detinutii de la maxima siguranta, din arest preventiv si regim inchis. Camera era exact la fel ca celelalte 90 din acel corp. Am dormit in aceleasi paturi ruginite, provenite din dezafectari ale unitatilor militare, am avut aceleasi geamuri care nu se inchid si acelasi fel de baie infecta, cu WC turcesc si chiuveta ruginita”, a declarat RELU FENECHIU intr-un interviu pentru site-ul NewsPro.

De asemenea, RELU FENECHIU a povestit cum si-a renovat singur celula din Penitenciarul Iasi.

”Dupa vreo sase luni, mi s-au dat o galeata de var si un litru de vopsea. Am vopsit eu baia si am varuit jumatate din camera (pentru ca nu mi-a ajuns varul). In camera si in baie era curat pentru ca spalam zilnic, dar asta nu se datora administratiei penitenciarului. In mai bine de un an nu am beneficiat de nicio invoire (desi legea permitea pana la 15 zile), mi-au fost respinse cereri de a-mi vedea copilul fara dispozitiv de siguranta intre noi sau de a repara televizoare pentru a-mi reduce pedeapsa”, a spus fostul ministru.

Citeste si: RELU FENECHIU a dezvaluit motivul pentru care a ajuns la PUSCARIE

”Intre cei cu care am stat in camera au fost homosexuali si detinuti condamnati pentru sex cu minori. Fiind, insa, si ei incadrati in categoria detinutilor vulnerabili, nu a avut nimeni vreo retinere in a ne caza in aceeasi camera”, a mai povestit RELU FENECHIU.

Dupa ce a ispasit un an din pedeapsa de cinci ani, RELU FENECHIU a fost transferat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi in cel din Vaslui, proaspat modernizat.

Sursa foto: cotidianul.ro