RELU FENECHIU si-a recunoscut FAPTELE si s-a inteles cu DNA asupra PEDEPSEI

RELU FENECHIU, fost ministru al Transporturilor, a incheiat un acord de vinovatie cu procurorii DNA, acesta recunoscand faptele de TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI pe care le-a comis in calitate de deputat, informeaza Mediafax.

Procurorii anticoruptie din Ploiesti l-au trimis in judecata pe RELU FENECHIU, fost ministru al Transporturilor, pentru TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de deputat, acesta semnand un acord de recunoastere a vinovatiei, in prezenta avocatului, prin care cele doua parti s-au pus de acord in privinta pedepsei, urmand sa execute 3 ani si zece luni daca judecatorii vor fi de acord.  

“In perioada 2012-2014, inculpatul RELU FENECHIU, a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de inculpatul RELU FENECHIU s-a materializat in interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment”, potrivit procurorilor.

In schimb, RELU FENECHIU ar fi primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 3.966.716,11 lei, adica peste 900.000 euro.

Sursa foto: adevarul