RELU FENECHIU A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE! DECLARATII

Fostul ministru PNL al Transporturilor Relu Fenechiu va fi eliberat din Penitenciarul Vaslui, in cursul zilei de luni. Decizia a fost luata de judecatorii Tribunalului Vaslui si este definitiva, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE:Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost liberat, luni, din inchisoare, dupa ce fusese condamnat in doua cazuri, primul si cel mai cunoscut fiind dosarul “Transformatorul”.  La iesire, Fenechiu a spus ca prejudiciul de peste 5,5 milioane de lei il va da plati daca ii vor fi date inapoi transformatoarele, precizand insa ca acest lucru nu mai poate fi facut.

“Vedeti telefonul acesta? Sa presupunem ca eu vi-l vand, cum am vandut transformatoarele. Dumneavoastra spuneti ca e scump si vechi. Logic, imi cereti banii inapoi. Dar daca imi cereti banii, nu trebuie sa imi dati si telefonul inapoi? Transformatoarele nu mai pot fi date inapoi, pentru ca s-au vandut. Totul a fost un mare bluf, este o decizie a instantei in acest sens. In Justitia din Romania nu mai este cale de atac, dar o vom gasi”, a precizat Fenechiu, adaugand ca Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova nu mai exista.

Fenechiu nu se mai intoarce in politica si nu vrea sa mai auda de afaceri cu statul roman: “Voi face afaceri atata timp cat statul imi va da voie sa fac. Un om de afaceri va face afaceri daca poate sa castige ceva”. De asemenea, fostul ministru al Transporturilor sustine ca a fost vizitat in inchisoare de unul dintre judecatorii care au dat sentinta condamnarii sale, Sofica Dumitrascu.

“Mi-a facut o vizita in detentie la Jilava, cerandu-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice, cu siguranta. Mi-a zis exact asa ‘Relu, te rog iarta-ma, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus zis ca trebuie sa fie o decizie luata in unanimitate’. Mi-a spus tot atunci ca a rugat-o pe doamna Stanciu sa ii lase in pace macar pe oamenii nevinovati care sunt condamnati alaturi de mine si care chiar nu au nicio vina si a spus ca nu se poate, ca asa trebuie sa se intample”, a povestit fostul liberal.

STIRE INITIALA

Acestia au respins contenstatia facuta de procurori, fata de prima decizie de eliberare conditionata. Fostul ministru din Guvernul Ponta a executat doua treimi din pedeapsa, respectiv 3 ani, 6 luni si o saptamana, iar in decizia lor, magistratii au luat in calcul si bunul comportament al acestuia in spatele gratiilor. Procurorii au aratat ca Fenechiu nu a platit nimic din prejudiciul de 5,7 milioane de lei.

Relu Fenechiu executa o pedeapsa de 5 ani si sase luni de inchisoare, dupa ce magistratii au contopit pedepsele din cele doua dosare in care a fost condamnat, respectiv “Transformatorul” si “Siveco”.

Sursa foto: realitatea