Relu Profesorul a fost arestat ieri de politia din Braila

Aurel Banica, 39ani, cunoscut in lumea interlopa din perimetrul oraselor Braila si Galati cu titulatura de Relu Profesorul, a fost arestat in urma unei ample operatiuni a Biroului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale.

Banica era cautat international inca din anul 2004, in urma acuzatiilor de talharie, cel cunoscut sub titulatura de Relu Profesoruol fiind acuzat ca, impreuna cu un grup format din 5-6 persoane, a intrat cu forta in casa unei familii din localitatea Roses-Gerona (Spania), scopul principal fiind furtul bunurilor din locuinta.

Faptele au degerat deoarece familia de spanioli se afla in acel moment la domiciuliu, Banica si cei din anturajul sau folosind forta pentru a-i deposeda pe iberici de lucrurile de valoare.

Patru ani mai tarziu, braileanul a recidivat, de aceasta data cu o fapta comisa pe teritoriul Romaniei.Insosit de mai multi interlopi, Relu Profesorul a devastat un local din localitatea Chercea, unde a batut mai multi tineri, facand uz de bate si cutite.

Desi in urma scandalului din 2008, Aurel Banica primise ocondamnare de 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare, a fost achitat de magistratii Curtiide Apel Galati.

Sursa foto: obiectivbr.ro