Remaniere a Guvernului britanic, in urma demisiei unui sustinator al unui Brexit

SECRETAR DE STAT, TARA GALILOR, STEPHEN CRABB, NUMIRE, FUNCTIE, SECRETAR DE STAT, MUNCA SI PENSII, IAIN DUNCAN SMITH, DEMISIE, PROTEST, TAIERE, AJUTOARE, PERSOANE CU DIZABILITATI

Fostul secretar de stat pentru Tara Galilor Stephen Crabb a fost numit sambata in functia de secretar de stat pentru Munca si Pensii. Acesta a venit in locul lui Iain Duncan Smith, dupa ce acesta din urma a demisionat in semn de protest fata de proiectul taierii unor ajutoare pentru persoane cu dizabilitati, potrivit Mediafax.

Remanierea a avut loc dupa ce Duncan Smith si-a anuntat demisia in noaptea de vineri spre sambata, intr-o scrisoare de doua pagini adresata premierului David Cameron. In scrisoare, fostul secretar a atacat o serie de decizii vizand o reducere a ajutoarelor sociale anuntate in urma cu doua zile de catre cancelarul George Osborne intr-o declaratie cu privire la buget.

Crabb este membru al Parlamentului din partea circumscriptiei Preseli Pembrokeshire, in Tara Galilor, din 2005. Inainte sa intre in politica, el a fost consultant in marketing, potrivit unei biografii postate pe site-ul circumscriptiei.

Guvernul a anuntat ca postul lui Crabb a fost preluat de catre Alun Cairns. Guto Bebb a fost numit subsecretar parlamentar in cadrul Biroului pentru Tara Galilor.

Duncan Smith afirma ca a demisionat dupa ce Osborne a anuntat ca intentioneaza sa reduca fondurile alocate ajutorarii persoanelor cu dizabilitati si sa reduca impozitele bunilor platnici.

Taierea ajutoarelor pentru persoanele cu dizabilitati „poate fi aparata pe muchie de cutit, avand in vedere deficitul continuu, dar nu poate fi sustinuta in modul in care a fost prezentata intr-un buget favorabil contribuabililor cu venituri mai mari”, a scris Duncan Smith.

 „Nu pot sa privesc pasiv cum sunt adoptate anumite politici cu scopul de a atinge anumite constrangeri fiscale autoimpuse, despre care cred ca sunt percepute tot mai mult drept clar politice”, subliniaza el.

Cameron i-a raspuns tot printr-o scrisoare, in care se declara „nedumerit si dezamagit” fata de decizia lui Duncan Smith de a demisiona. „Ca Guvern, am facut multe pentru a asigura locuri de munca, a reduce somajul si a promova justitia sociala”, a scris Cameron.

 „Am convenit cu totii ca o crestere a resurselor cheltuite cu persoanele cu dizabilitati este necesar sa fie gestionata corect si sa se concentreze asupra acelora care au cel mai mult nevoie”, a adaugat el.

„De aceea, am convenit in mod colectiv – dumneavoastra, numarul 10 si Trezoreria – asupra propunerilor pe care dumneavoastra si Departamentul dumneavoastra le-ati anuntat in urma cu o saptamana. Astazi (sambata) am convenit sa nu dan curs acestor politici in forma actuala si sa lucram impreuna pentru a indrepta aceste politici catre cursul corect in lunile urmatoare”, ii reproseaza premierul.

Sursa foto: gandul