Remaniere guvernamentala. Iohannis: PNL va discuta despre remaniere in Biroul Politic si Delegatia Permanenta

Klaus Iohannis in Parlament

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, intrebat daca este luat in calcul pentru sefia MAI, ca “au fost diferite discutii in partid”, adaugand: “le veti afla dupa ce se discuta in Biroul Politic si in Delegatia Permanenta”, transmite Mediafax.

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre eventualitatea unei remanieri guvernamentale, el spunand ca aceasta chestiune va fi discutata, vineri, in Biroul Politic si Delegatia Permanenta ale partidului. 

“Avem vineri Birou Politic si Delegatie Permanenta si vom discuta aceasta chestiune. Vom nominaliza o persoana pentru Ministerul de Interne. Daca vor fi si alte modificari… e posibil, dar aceste lucruri nu sunt prinse in ordinea de zi. Asta nu inseamna ca nu poate veni presedintele partidului cu astfel de propuneri, dar astea le vom putea discuta dupa ziua de vineri”, a raspuns el.

De asemenea, intrebat daca este luat in calcul pentru postul de ministru de Interne, Iohannis a raspuns: “Au fost diferite discutii in partid, dar le veti afla dupa ce se discuta in Biroul Politic si in Delegatia Permanenta”.

Afla aici detalii despre posibila remaniere guvernamentala avuta in vedere de PNL

El a precizat, raspunzand unei alte intrebari, ca discutiile au fost “in interiorul partidului”, fara ca acestea sa ajunga si la premierul Victor Ponta. Intrebat daca este dispus sa preia portofoliul respectiv sau altul, Iohannis a afirmat: “O sa va raspund dupa sedinta de maine (vineri – n.r.)”.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, duminica seara, ca in cazul eventualelor remanieri se va putea decide cu ocazia Delegatiei Permanente a PNL de la finalul saptamanii, tinand sa dezminta “fanteziile de presa” in privinta numelor ministrilor care vor fi schimbati.

“Urmaresc deja si eu cu mare interes epopea remanierilor din PNL, apar nume noi, imaginatia nu mai are limite. Nu doresc sa le descurajez, sunt si eu un consumator de presa atat cat imi permite timpul. Trebuie sa va spun ca niciuna dintre variantele pe care le-ati vehiculat dumneavoastra nu este reala, ca ce, cat, cum si cu cine se va decide vreo schimbare si daca, asta nu o va face decat Delegatia Permanenta, Biroul Politic National spre sfarsitul acestei saptamani, probabil vineri. in rest, toate aceste nume care sunt vehiculate, fie ca tinte ale remanierii, fie ca succesori posibili, sunt exercitii de presa, fantezii de presa, pe care eu cu tot respectul si cu toata seriozitatea le incurajez, dar pe care imi fac datoria sa le dezmint, fiindca nu sunt reale”, declara Antonescu.

El tinea sa sublinieze ca, in ceea ce priveste evaluarea ministrilor, Radu Stroe a fost al doilea ministru al PNL care si-a prezentat demisia in urma “unei comunicari nefericite”, lucru care, in opinia liderului PNL, ar trebui apreciat de opinia publica.