Remanierea guvernamentala nu va viza si ministrii PSD, sustine Ponta

Premierul Victor Ponta afirma ca, in calitate de sef al Guvernului, nu intentioneaza sa efectueze o remaniere guvernamentala si transmite ca, in cazul in care vor exista propuneri de schimbare a unor membri ai Cabinetului, acestea nu vor viza ministri PSD. 

“Eu nu intentionez asa ceva (o remaniere – n.r.), daca ma intrebati ca prim-ministru. Daca ma intrebati ca lider al PSD, de la PSD – nu”, a raspuns Ponta presei, intrebat daca vor mai fi remanieri in Guvern avand in vedere ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca nu exclude acest lucru.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu exclude ca la momentul Delegatiei Permanente de la 1 februarie sa aiba loc remanieri in randul ministrilor, ca urmare a unui proces de evaluare bazat pe modul in care au luat decizii guvernamentale si au comunicat public.

Surse politice, citate de Gandul, sustineau ca liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta pregatesc remanierea guvernamentala, care ar urma sa aduca o serie de schimbari surpriza in randul ministrilor liberali si social-democrati.

Cele doua partide ar dori sa-si retraga unii ministri pentru a le permite sa candideze la alegerile europarlamentare din luna mai, sustine sursa citata.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, va face un anunt surpriza la Delegatia Permanenta a partidului, programata in perioada 1-2 februarie la Sinaia. Astfel, PNL ar pregati retragerea din Guvern a vicepremierului Daniel Chitoiu, in locul acestuia urmand a fi numit primarul municipiului Sibiu si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis.

Vezi aici lista ministrilor din Guvern care ar putea fi remaniati