Remdesivir, cel mai promițător tratament împotriva coronavirusului, a fost autorizat în SUA

Remdesivir, cel mai promițător tratament împotriva coronavirusului, a fost autorizat, în procedură de urgență, de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA.

Anunțul referitor la utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir a fost făcut chiar de președintele american Donald Trump. Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienţilor care au coronavirus.

Trump a făcut anunţul despre Remdesivir de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, şi de Stephen Hahn, comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), informează agenţia Bloomberg şi postul CNBC. “Vrem să le mulţumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct şi multora dintre oamenii noştri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical”, a declarat Daniel O’Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.

“Să sperăm că vor rămâne sub pragul de 100.000 de vieţi pierdute, care chiar şi aşa este un număr oribil”, a mai declarat Trump. Statele Unite au înregistrat peste 1.800 de noi decese în 24 de ore de vineri ca urmare a epidemiei de coronavirus, un bilanț ușor scăzut față de zilele anterioare.

Statele Unite au cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu Covid-19, cu peste 1,1 milioane de cazuri înregistrate oficial. Numărul total al deceselor din Statelor Unite este de peste 64.700 de victime, fiind lider și la acest capitol.

Sursa foto: washington post