Remus Borza, directorul Hidroelectrica, a fost trimis in judecata

Remus Borza, directorul Hidroelectrica, a fost trimis in judecata pentru conflict de interese. Dosarul a fost trimis Curtii de Apel, primul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie.

Borza este acuzat ca in perioada in care detinea firma de insolventa Euro Insol, a fost si administratorul judiciar al Hidrolectrica, si a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

Impreuna cu Remus Borza a fost trimisa in judecata si Nicoleta Munteanu, partenera sa de afaceri. 

“Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus prin rechizitoriu trimiterea in judecata a inculpatilor Borza Remus Adrian si Munteanu Nicoleta cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de conflict de interese prev de art. 253 C.pen”, se arata intr-un comunicat de presa.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Curtii de Apel Bucuresti.

“Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre jduecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai precizeaza in comunicat.