REMUS CERNEA a castigat PROCESUL cu ANI. DECIZIA este DEFINITIVA

Deputatul REMUS CERNEA anunta ca a castigat definitiv procesul deschis impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), dupa ce in anul 2013 a fost declarat in STARE de INCOMPATIBILITATE.

Potrivit lui REMUS CERNEA, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca nu s-a aflat in INCOMPATIBILITATE, dupa ce a respins RECURSUL ANI si a mentinut hotararea Curtii de Apel Bucuresti (CAB) din 10 martie 2014, prin care a fost desfiintat raportul intocmit de inspectorii de integritate.

“Am inlaturat, asadar, in instanta, o suspiciune injusta la adresa mea, chiar daca acest lucru a durat doi ani. Voi continua sa fac politica intr-un mod curat, numai si numai pentru a promova valorile democratice ale societatii deschise, drepturile omului, drepturile animalelor si statul de drept, fara sa ma implic in vreun fel in acte de coruptie si mentinand un standard ridicat de civilitate, integritate si moralitate publica”, a declarat REMUS CERNEA, intr-un comunicat de presa remis marti.

CITESTE SI: REMUS CERNEA ANUNTA CA VREA SA CANDIDEZE LA PRIMARIA CAPITALEI

In opinia deputatului REMUS CERNEA, ANI trebuie sa fie o institutie puternica, credibila si eficienta in activitatea sa, iar el nu isi propune sa stirbeasca din imaginea agentiei, ci sa identifice probleme pe baza experientei sale.

“In privinta procedurilor ANI, poate ca o idee ar fi ca acele comunicari publice din partea institutiei cu privire la presupusa stare de INCOMPATIBILITATE a unui politician sa fie insotite si de o prezentare, pe scurt, a punctului de vedere al celui in cauza, astfel incat opinia publica sa fie corect informata atat cu atat privire la punctul de vedere al ANI, cat si la cel al persoanei acuzate. Altfel, acuzatul, desi poate este nevinovat, risca sa fie perceput de catre multi si pentru o perioada semnificativa de timp, drept INCOMPATIBIL intrucat replica sa se va face mult mai greu auzita, ceea ce este nedrept. Cel putin aceasta a fost experienta mea si nu ii doresc nimanui sa o repete”, mai spune REMUS CERNEA.

Pe 17 octombrie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca REMUS CERNEA s-a aflat in stare de INCOMPATIBILTATE  in perioada 20 decembrie 2012—20 septembrie 2013, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.

CITESTE SI: MAI MULTI DEPUTATI, IN FRUNTE CU SEBASTIAN GHITA SI REMUS CERNEA, AU FOST SANCTIONATI

Inspectorii de integritate sustineau atunci ca REMUS CERNEA a incalcat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora “calitatea de deputat este INCOMPATIBILA cu functia de administrator la societatile comerciale”.

REMUS CERNEA a contestat in instanta RAPORTUL  ANI, aratand ca nu s-a aflat in INCOMPATIBILITATE, deoarece a demisionat din functia de administrator al firmei SC Sed Nove SRL, la inceputul mandatului de deputat.

Sursa foto: realitatea