Remus Cernea: Nu am nicio legatura cu incidentul din Parlament

Remus Cernea a declarat ca nu are nicio legatura cu incidentul din Parlament de marti in care doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile, el precizand ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis.

” Desi am fost acuzat ca as fi avut vreo implicare, nu am nicio legatura cu acest incident si nu am stiut nimic despre ceea ce pregateau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus ca doresc sa asiste de la balcoane la lucrarile din plen. Este un drept al fiecarui cetatean de a asista la sedintele Parlamentului, drept care trebuie respectat, iar eu am intentionat doar sa facilitez exercitarea acestui drept”, sustine Cernea, într-un comunicat remis agentiei Mediafax.

Potrivit lui Cernea, Parlamentul este institutia fundamentala a democratiei din Romania, “iar prestanta acestuia trebuie aparata si respectata”.

“Nu sunt de acord cu gestul celor doua persoane. Orice motivatii ar fi avut, orice cauza ar fi sustinut, exista valori democratice si principii mai mari care trebuie sa prevaleze. Consider ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinta a fost folosita intr-un mod incorect, care afecteaza principii si valori pe care le apar. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situatii, altfel se deschide calea pentru afectarea grava a lucrarilor acestei institutii. Aceste precizari pe care simt nevoia sa le fac privesc, asadar, o problema pur principiala”, mai spune Cernea.

Sursa foto: realitatea.net