Remus Pricopie a incurcat lupoaica cu vulpea, raspunzand unei intrebari legata de nasterea lui Romulus si Remus. VIDEO

Remus Pricopie a incurcat lupoaica cu vulpea, raspunzand unei inrtebari legata de nasterea lui Romulus si Remus

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a incurcat lupoaica cu vulpea, intrebat la un post de televiziune despre nasterea lui Romulus si Remus, fondatorii Romei. Intrebat in ce oras s-au nascut Romulus si Remus, la testul de sinceritate din cadrul emisiunii Kilometrul 0 de la Digi 24, ministrul Pricopie a raspuns: “Nu stiu daca s-au nascut intr-un oras anume, pentru ca ei au fost gasiti de cineva in padure, intr-un cuib, cred ca vulpea nu era cetatean”.

Ce roman v-a marcat in mod deosebit?

Sunt multe. Vad ca acum se poarta inventarul lecturilor. O sa vorbesc despre Morometii. Am constatat, la diferenta de 27 de ani, ca fiul meu a stat cu Morometii in fata mai mult timp decat mine, eu l-am citit mai repede si cu mai multa pasiune, si am realizat ca trebuie sa insistam pe zona lecturii si poate ca la un moment dat chiar si lista lecturilor obligatorii trebuie adaptata generatiilor actuale.

In ce oras s-au nascut Romulus si Remus?

Nu stiu daca s-au nascut intr-un oras anume, pentru ca ei au fost gasiti de cineva in padure, intr-un cuib, cred ca vulpea nu era cetatean….

Nu era vulpe, era lupoaica.

Lupoaica, da. Lupoaica nu era un cetatean … Roma a venit dupa.

Citeste si: Incepe noul an scolar 2014-2015. Elevii de clasa I vor invata dupa fise, elevii de clasa a II-a dupa manualele vechi

Un manual de clasa a patra va contrazice, spune ca cei doi s-au nascut in Peninsula Iberica.

M-ati intrebat in ce oras.

Ati raspuns corect, manualul are o problema.

Cat ati cheltuit pentru fiii dumneavoastra la inceput de an scolar? Anul trecut nu mi-ati dat un raspuns.

Cat am cheltuit si anul trecut.

Cum vor fi sanctionati directorii care permit actiuni electorale in scoli sau licee?

Am penalizat deja cativa directori, din pacate. Mi-au venit inregistrari la Ministerul Educatiei, aduse de anumite persoane, cu un directorcare a scos liceul la un miting electoral al unui partid. Am sunat si am cerut Inspectoratului scolar sa ia masuri, adica eliberarea din functie. Si ca in decizia de eliberare din functie sa scrie exact si sa ataseze si filmul de la mitingul electoral.

Citeste si: Ministerul Educatiei vrea sa micsoreze numarul de materii la clasa a XI-a si a XII-a