REMUS PRICOPIE: Anul viitor ar putea fi introduse MANUALE DIGITALE si pentru clasele III-IV

Ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, a declarat, joi, la Buzau, ca intentioneaza ca de anul viitor sa introduca MANUALE DIGITALE si la clasele a III-a si a IV-a, iar profesorii sa fie inclusi in programe de perfectionare pentru a sti cum sa utilizeze aceste manuale.

Prezent la Buzau la o intalnire la care au participat aproximativ 400 de cadre didactice, ministrul REMUS PRICOPIE a spus ca MANUALELE DIGITALE vor fi extinse si la clasele a III-a si a IV-a incepand de anul viitor.

El a sustinut ca introducerea MANUALELOR DIGITALE era necesara si va duce la eliminarea greselilor care au aparut in manualele traditionale.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: MANUALELE DIGITALE se axeaza pe ideea de INTERDISCIPLINARITATE

Elevii claselor I si a II-a ar fi trebuit sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala, de la inceputul anului scolar. Acestea nu au ajuns insa in scoli pana in 15 septembrie, intrucat licitatia organizata de Ministerul Educatiei a fost contestata de unele edituri.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

In 20 octombrie, Ministerul Educatiei a anuntat ca MANUALELE DIGITALE pentru clasele I si a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descarcate gratuit.

Citeste si: Noile MANUALE DIGITALE pentru clasele I si a II-a pot fi deja utilizate la clasa

Cele doua variante ale noilor manuale pentru clasele I si a II-a (print si digital) functioneaza in paralel. Valabilitatea manualelor este de patru ani scolari, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani, cu conditia reevaluarii lor. Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii acestora, preciza Ministerul Educatiei.

Sursa foto: vice.com