Remus Pricopie despre modificarea LEGII EDUCATIEI: Sunt corecturi absolut necesare!

Remus Pricopie, ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei Nationale, REMUS PRICOPIE, sustine ca ORDONANTA DE URGENTA nr. 49/ 2014 de modificare a LEGII EDUCATIEI NATIONALE, adoptata de Guvern pe 26 iunie, este rezultatul unor lungi discutii si negocieri cu profesori, directori de scoli, rectori, sindicate, asociatii de elevi si parinti, reprezentanti ai autoritatilor locale.

“Nu sunt schimbari care sa bulverseze sistemul, ci corecturi absolut necesare. LEGEA EDUCATIEI, adoptata in 2011, cuprindea o serie de masuri gresite sau pur si simplu inaplicabile (…).”, afirma PRICOPIE.

Citeste si: DAN SOVA: OUG CARE MODIFICA LEGEA EDUCATIEI ADUCE FOARTE MULTE LUCRURI BUNE PENTRU PROFESORI

In opinia ministrului Educatiei necesitatea modificarii LEGII EDUCATIEI a fost dictata de faptul ca “ea nu a fost realizata in 2011 prin consultari si dialog cu profesorii, parintii si societatea civila”, in timp, descoperindu-se constant “efecte negative ale unor prevederi insuficient gandite si pregatite”, care impun corecturi”, intr-un “proces continuu, de adaptare la realitate”.

“Se vorbeste mult despre Bacalaureat si despre intentia acestei OUG de a veni in sprijinul celor care nu trec acest examen de maturitate. Nimeni insa din fosta guvernare nu s-a gandit ce se va intampla cu sutele de mii de absolventi de liceu care nu trec examenul de Bacalaureat (intre 2010 si 2013 nu au promovat examenul de Bacalaureat 209.000 elevi). Ce se intampla cu ei ? Ce optiuni au ei si ce face statul pentru a le oferi o alternativa ? Ii lasam sa devina o problema sociala doar pentru ca n-au reusit sa treaca un examen ? Aici ne deosebim fundamental!

Citeste si: LEGEA EDUCATIEI: BASESCU CERE AVOCATULUI POPORULUI SA SESIZEZE CCR PE LEGEA EDUCATIEI

Actualul Guvern are o abordare inclusiva, prin care vrea sa ofere o sansa fiecarui elev. Sigur, asta nu inseamna ca nu trebuie sa aplicam politici diferentiate in functie de performante: cei merituosi trebuie promovati, trebuie recompensati — iar ultimii ani chiar au insemnat eforturi in plus pentru toti cei care au obtinut rezultate foarte bune—, iar cei care esueaza la acest examen nu trebuie abandonati”, afirma ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Educatiei, multe din modificarile OUG despre care se vorbeste acum vizeaza intarirea calitatii, dar si a sprijinului acordat tinerilor elevi si studenti.

Sursa foto: infobraila.ro