REMUS PRICOPIE: MANUALELE DIGITALE se axeaza pe ideea de INTERDISCIPLINARITATE

Ministrul Educatiei Nationale, REMUS PRICOPIE, a declarat joi ca MANUALELE DIGITALE la care elevii din clasele I si a II-a au acces incepand de miercuri au un grad mai mare de interactivitate si se axeaza pe ideea de INTERDISCIPLINARITATE.

“Dupa mai bine de zece ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I si a II-a au astazi la dispozitie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de innoire si modernizare a programelor si a manualelor a fost amanat. Iata ca, acum, elevii au manuale noi, inclusiv in format digital. Acestea raspund nevoilor unui act educational specific societatii secolului al XXI-lea si pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro. MANUALELE DIGITALE au un grad mai mare de interactivitate si se axeaza pe ideea de interdisciplinaritate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care interesul fata de noile instrumente didactice este foarte mare”, a spus Pricopie.

Citeste si: Noile MANUALE DIGITALE pentru clasele I si a II-a pot fi deja utilizate la clasa

Potrivit ministrului, platforma www.manuale.edu.ro a inregistrat in prima zi de functionare aproximativ 20.000 de accesari.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: MANUALELE DIGITALE vor fi in scoli intr-un timp FOARTE SCURT

“In urma cu doi ani, am pornit acest demers prin care dorim sa facem ordine pe piata manualelor, sa introducem mai multa rigoare si sa crestem calitatea. Astazi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive si ne motiveaza sa mergem mai departe. MEN a initiat deja procedurile pentru revizuirea programelor si apoi a manualelor pentru clasele a III-a si a IV-a. Acest proces de modernizare a scolii romanesti va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de invatamant”, a mai declarat Pricopie.