REMUS TRUICA s-a prezentat la DIICOT

REMUS TRUICA a venit la DIICOT, joi dimineata, in dosarul privind acordarea ILEGALA de CREDITE de la BRD, prin care s-ar fi produs bancii un prejudiciul de peste 43 de milioane de euro, surse judiciare declarand ca anchetatorii ii vor prelungi masura CONTROLULUI JUDICIAR.

REMUS TRUICA a ajuns la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 09.00 si la intrare nu a facut declaratii.

CITESTE SI: Fostul director general de la BRD, SORIN POPA, audiat la DIICOT 

Potrivit unor surse judiciare, REMUS TRUICA a fost citat sa se prezinte pentru a i se aduce la cunostinta ca masura CONTROLULUI JUDICIAR, luat in urma cu doua luni, in dosarul privind acordarea ilegala de credite de la BRD, va fi prelungita cu inca 60 de zile. Sursele citate au precizat ca joi vor venit la DIICOT si alti inculpati din dosar, tot pentru prelungirea masurilor preventive.

In acelasi dosar, in 9 iulie a fost audiat la DIICOT si SORIN POPA, fost vicepresedinte BRD. Procurorii l-au audiat si l-au anuntat ca va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR in dosarul CREDITELOR ILEGALE.

IRINA TRUICA a dat declaratii in acest dosar in 3 iulie, avocatul ei declarand atunci ca aceasta a semnat, ca sotie a lui REMUS TRUICA, un contract de credit de trei milioane de euro. Avocatul a precizat ca IRINA TRUICA are sechestru pe bunurile comune cu sotul ei, cele mai importante fiind terenurile si casa din Snagov.

CITESTE SI: REMUS TRUICA ramane cu SECHESTRU pe AVERE. UPDATE

Procurorii DIICOT instrumenteaza un dosar privind acordarea ilegala a mai multor credite de catre BRD, intre care se numara si cel facut de ELENA UDREA, in valoare de aproximativ trei milioane de euro. In cazul fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, DIICOT si-a declinat competenta, in 4 martie, si a trimis dosarul la DNA, care continua cercetarile.

DIICOT a anuntat, in 19 mai, ca in dosarul privind acordarea ilegala de credite a fost inceputa urmarirea penala in cazul a 30 de persoane.

Sursa foto: jurnalul