Remus Vasut, aradeanul suspectat ca realiza bombe artizanale, a fost retinut pentru terorism

Remus Vasut, aradeanul prins in flagrant cand incerca sa vanda unui lucrator SRI sub acoperire doua bombe artizanale pe care le confectionase in propria locuinta, unde amenajase un laborator clandestin pentru construirea unor astfel de obiecte, a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de terorism, informeaza Mediafax.

Mircea Andres, procuror sef al DIICOT Timisoara, a declarat, sambata, ca Remus Vasut a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de terorism, in urma audierilor care au avut loc in noaptea de vineri spre sambata, in cursul zilei de sambata urmand sa fie din nou audiat, iar dupa-amiaza sa fie prezentat Curtii de Apel Timisoara.

Sursa a precizat ca barbatul din Bucuresti care i-ar fi furnizat substantele pentru confectionarea bombelor a fost si el adus la Timisoara si audiat in noaptea de vineri spre sambata, si acesta fiind retinut pentru 24 de ore. Totodata, alte doua persoane care au fost aduse la audieri de la Arad, la DIICOT Timisoara, sunt cercetate in stare de libertate.

Remus Vasut i-ar fi spus, in timpul monitorizarii, unui ofiter SRI sub acoperire, ca este dispus sa amplaseze bombe intr-un bar si intr-o masina.

Remus Vasut, suspectat ca se ocupa cu confectionarea de bombe artizanale explozive in propria locuinta, unde amenajase un laborator clandestin, a fost prins in flagrant, in timp ce incerca sa vanda doua astfel de dispozitive unui lucrator SRI din Arad aflat sub acoperire.

Sursa foto: opinia timisoarei