Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu la Transgaz

Avocatul Remus Vulpescu a fost numit, la sfarsitul saptamanii trecute, in functia de administrator provizoriu al societatii Transgaz, post devenit vacant dupa ce Neacsu Vlad Nicolae, membru neexecutiv independent in CA, a renuntat la mandat, se arata intr-un comunicat transmis de Bursa de Valori Bucuresti.

Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al Transgaz. Remus Vulpescu va ocupa acest post provizoriu, pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Transgaz.

De asemenea, incepand din 24 ianuarie Remus Vulpescu a renuntat la calitatea de reprezentant al statului in AGA Transgaz.

Potrivit CV-ului sau, Remus Vulpescu este este licentiat in drept, dar si in stiinte politice. De profesie avocat, Vulpescu a activat in perioada 2009-2012 si ca lichidator judiciar.

Pe 15 mai 2012, Remus Vulpescu a fost numit sef al privatizarilor din Romania de catre ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dupa ce anterior premierul Ponta il instalase director al Corpului de Control al guvernului.

Vulpescu este cel care a semnat si intrarea in insolventa a Hidroelectrica. De altfel, in insolventa a intrat in 2008 si una din firmele detinute de acesta. Compania Carrefour a cerut atunci falimentul societatii detinute de Remus Vulpescu.

Remus Vulpescu a activat ca jurnalist si a facut parte din delegatiile care il insoteau in strainatate pe fostul premier Nicolae Vacaroiu. Nu in ultimul rand, Vulpescu impartaseste pasiunea pentru masini a premierului Ponta, fiind activ in Campionatul National de Off-Road.

Societatea Nationala de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Medias a fost infiintata prin Hotararea nr. 334/28 aprilie 2000 a Guvernului Romaniei, prin desprinderea de Romgaz in vederea restructurarii si separarii extractiei, transportului, depozitarii si distributiei gazelor naturale.