RENATE WEBER: Daca PNL va avea cea mai mare delegatie la ALDE, ne gandim la presedintia grupului

Europarlamentarul liberal Renate Weber, candidata regiunii Bucuresti-Ilfov pentru alegerile din 25 mai pentru un nou mandat in Parlamentul European, a declarat, luni, ca in situatia in care PNL va avea, in urma alegerilor europarlamentare, cea mai mare delegatie in cadrul ALDE, se poate gandi la presedintia acestui grup.

“Speranta mea este ca noi sa ne intoarcem o delegatie suficient de numeroasa incat sa fim cea mai mare delegatie din Grupul ALDE din Parlamentul European. Conform sondajelor publicate de PollWatch, de la o saptamana la alta am crescut, iar ultimele rezultatele aratau ca ne vom intoarce cu sapte eurodeputati. Cum trendul nostru este clar ascendent, eu sper chiar sa ne intoarcem cu opt!

Iar cum cu sapte sau opt inseamna ca vom fi delegatia cea mai numeroasa, nu doar ca vom avea din nou vicepresedintia grupului – asa cum am avut-o si pana acum, prin Adina Valean – ci e vorba ca vom avea o putere de negociere in cadrul grupului ALDE care ne indreptateste chiar la mai mult”, a declarat Renate Weber.

Citeste si: Renate Weber: PNL este singurul partid care a prezentat un program pentru alegerile europarlamentare

Renate Weber, care este si candidat al PNL pentru alegerile europarlamentare, a mai spus ca PNL apartine grupului ALDE si il sustine pe Guy Verhofstadt, candidatul ALDE la presedintia Comisiei Europene.

“Mai exact, daca Guy Verhofstadt, actualul lider al ALDE, va obtine mandatul de presedinte al Comisiei Europene, ceea ce sper sa se intample, sau, poate, de presedinte al Parlamentului European, putem chiar sa ne gandim la functia de presedinte al grupului ALDE pentru delegatia noastra, a PNL. Ceea ce, trebuie sa spunem, ar fi o functie de mare influenta la nivelul Parlamentului European. Asadar, vrem sa ne intarim pozitia in randul acestuia!”, a mai declarat eurodeputata liberala.