Renate Weber: Pagina extremistilor maghiari “Anti Romania”, blocata de Facebook

Deputatii Partidului National Liberal din Parlamentul European au reusit sa inchida o pagina xenofoba de pe reteaua de socializare Facebook, intitulata Anti Romania. In urma sesizarilor oficiale ale liberalilor, compania a dezactivat respectiva pagina in mai putin de 24 de ore.

Europarlamentarul PNL Renate Weber a anuntat, sambata, blocarea contului extremistilor maghiari. Acestia au infiintat o pagina pe Facebook, intitulata Anti Romania, care promova mesaje xenofobe in limba maghiara la adresa statului roman si a romanilor.

“Reteaua de socializare Facebook a dezactivat o pagina oficiala intitulata Anti Romania, care promova mesaje xenofobe in limba maghiara la adresa statului roman si a romanilor, in urma sesizarilor oficiale ale Delegatiei PNL din Parlamentul European.

Citeste si: PATRU EXTREMISTI MAGHIARI AU INTERDICTIE DE A INTRA IN ROMANIA. DOI SUNT MEMBRI JOBBIK

Sesizarea oficiala a Delegatiei a fost trimisa sefei Biroului Facebook de la Bruxelles, Erika Mann, dupa ce s-a incercat, fara succes, raportarea paginii cu instrumentele puse la dispozitie de reteaua de socializare. Pagina Anti Romania continea mesaje care incitau la ura impotriva statului roman si a romanilor. Mai mult, intr-una din poze, steagul Romaniei era calcat in picioare de cateva persoane.”, arata Renate Webe, initiatoarea actiunii, intr-un comunicat de presa.

Citeste si: RENATE WEBER: IN TRANSNISTRIA, EDUCATIA TREBUIE DEPOLITIZATA, HARTUIRILE IMPOTRIVA SCOLILOR IN LIMBA ROMANA TREBUIE SA INCETEZE

Purtatoarea de cuvant a liberalilor europeni in domeniul libertatilor civile, sustine ca, desi liberalii sunt primii si cei mai ferventi aparatori ai libertatii de exprimare, acest tip de manifestari nu trebuie sub nicio forma promovate pe retelele de socializare:

“Libertatea internetului nu inseamna ca o natiune poate fi insultata, o astfel de atitudine fiind inacceptabila, iar cei care administreaza astfel de site-uri trebuie sa reactioneze cu promptitudine. De data aceasta a fost nevoie de o sesizare oficiala adresata administratorilor Facebook Europe, caci raportarea paginii ofensatoare nu a fost suficienta.”, a mai precizat eurodeputata liberala.
Delegatia PNL din Parlamentul European a facut sesizarea oficiala catre reteaua de socializare in urma relatarilor din presa transilvaneana, mai precis Ziua de Cluj.

Sursa foto: jurnalul.ro, claudiabenchescu.pnl.ro