RENUNTA VICTOR PONTA ? Putem continua cu aceasta MAJORITATE, dar cu alt PREMIER

VICTOR PONTA, seful Executivului, a facut o declaratie surprinzatoare, vineri, in timpul unui interviu acordat jurnalistilor de la DC News, potriv careia ar fi dispus sa renunte la postul de premier dupa data de 22 decembrie cand presedintele ales al Romaniei KLAUS IOHANNIS isi va intra in atributii.

“Putem continua cu aceeasi majoritate, dar cu un alt PREMIER daca presedintele ales Iohannis vine cu o alta varianta dupa 22 decembrie cand va prelua Presedintia”, a declarat VICTOR PONTA pentru sursa citata.

“Daca niste traditii care exista in tarile occidentale s-ar aplica si la noi,(..) daca as avea garantia ca dl presedinte in functie Basescu sau viitorul presedinte, dl Iohannis, eu ma duc maine si depun mandatul de prim ministru si spune : “Am inteles, numesc un prim-ministru de la coalitia actuala”, cred ca ar fi foarte bine sa avem un nou prim-ministru. Noi traim inca in traditia politica romaneasca, in care presedintele, chiar peste majoritatea parlamentara, de multe ori, zice : nu domnule, eu numesc un prim-ministru de la mine”, a afirmat Ponta, la DC News.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE, de neoprit: PONTA – un las, DRAGNEA – un mascarici! 

Intrebat daca presedintele ales Klaus Iohannis i-ar garanta public ca ar numi un premier din partea actualei coalitii, si-ar depune mandatul de prim-ministru, Ponta a raspuns: “Asa ar fi normal, pentru ca dincolo de actul de guvernare pe care il apreciez pana acum si nu doar eu(..) ca indeplinind punctele esentiale in primii doi ani, (..) mai departe daca ar exista ideea unei majoritati clare pana in 2016, cred ca am putea sa continuam si cu un alt prim-ministru. Daca as avea aceasta garantie, da.(..) O asemenea discutie, daca va exista, eu cred ca putem continua cu aceeasi majoritate, cu acelasi program, cu un alt prim ministru”.

CITESTE SI: UDMR se RETRAGE de la GUVERNARE. KELEMEN HUNOR a facut anuntul oficial. UPDATE 

Victor Ponta a mai declarat si faptul ca este convins ca UDMR, chiar daca se va retrage din cadrul Coalitiei Guvernamentale, va sustine noul Guvern si bugetul. 

Sursa foto: realitatea.net