REORGANIZAREA DIPI si PROGRAMUL RABLA, principalele teme ale SEDINTEI de GUVERN

Un proiect de ordonanta de urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Directiei Generale de Protectie Interna a Ministerului Afacerilor Interne urmeaza sa fie discutat in sedinta de miercuri a Guvernului. Pe masa ministrilor se afla si un proiect de hotarare ccare vizeaza modificarea si completarea normelor de aplicare a ordonantei privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, Rabla. In sedinta de Guvern de miercuri, ministrii ar putea discuta mai multe proiecte de lege si proiecte de hotarare. Iata lista:

PROIECT DE LEGE pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea operatorilor si efectuarea inscrierilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare si pentru completarea Legii nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil.

PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA privind infiintarea, organizarea si functionarea Directiei Generale de Protectie Interna a Ministerului Afacerilor Interne.

PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea amendamentelor convenite intre Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 13 iunie 2016 si la Paris la 16 iunie 2016 la Acordul-cadru de imprumut dintre Romania Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finantarea Proiectului privind finalizarea constructiei, renovarea sau reabilitarea cladirilor culturale de interes public din Romania, semnat la Bucuresti la 4 mai 2007 si la Paris la 14 mai 2007.

PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 1 iulie 2016 si la Paris la 19 iulie 2016 intre Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, la Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei semnat la 2 februarie 2007 la Bucuresti si la 9 februarie 2007 la Paris, pentru finantarea primei faze a proiectului “Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 locuitori”.

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1.053/2014.

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor.

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.69/2012 privind stabilirea incalcarilor cu caracter contraventional ale prevederilor Regulamentului (CE) nr.1071/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind conditiile care trebuie indeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier si de abrogare a Directivei 96/26/CE a Consiliului, ale Regulamentului (CE) nr.1072/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piata transportului rutier international de marfuri, ale Regulamentului (CE) nr.1073/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piata internationala a serviciilor de transport cu autocarul si autobuzul si de modificare a Regulamentului (CE) nr.561/2006 si ale Ordonantei Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere si ale normelor de aplicare a acesteia, precum si a sanctiunilor contraventionale si a altor masuri aferente aplicabile in cazul constatarii incalcarilor.

PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea Protocolului intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si Administratia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, semnat la 31 mai 2016, pentru punerea in aplicare a Acordului intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind patrularea comuna la frontiera de stat romano-ucraineana, semnat la Bucuresti, la 21 aprilie 2016.

PROIECT DE HOTARARE privind modificarea Hotararii Guvernului nr.1034/2010 pentru aprobarea finantarii din Fondul pentru mediu a lucrarilor de inchidere a iazurilor de decantare din sectorul minier.

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1/2006

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea anexei nr.1 la Hotararea Guvernului nr.1350/2001 privind atestarea domeniului public al judetului Dambovita, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Dambovita.

PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea anexei nr.40 la Hotararea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

PROIECT DE HOTARARE privind infiintarea pe langa Oficiul National al Registrului Comertului a unor activitati finantate integral din venituri proprii.

PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea Normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a managerilor de transport in regim de taxi si inchiriere.

PROIECTE DE HOTARARI privind numiri/eliberari de prefecti si/sau subprefecti.

Proiectele de acte normative si documentele de politici publice incluse pe agenda pot suferi unele modificari in urma dezbaterilor din cadrul sedintei Guvernului Romaniei.

Sursa foto: gov.ro