Reorganizarea STS ca departament in MAI, adoptata tacit de Camera Deputatilor

Proiectul de lege prin care Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost initiat de PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea MAI, precum si a altor acte normative.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de act normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere, care era 20 martie 2014, a fost depasit.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul MAI. Noua structura va avea personalitate juridica si va fi condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiti sau eliberati din functie prin decizia primului ministru.

Citeste si: Basescu, noua acuzatie de coruptie la adresa lui Ponta

In proiectul de act normativ se mai arata ca la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut de Senat, forul decizional.