REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. PRECIZARI EDU.RO

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. Elevii care au sustinut Evaluarea Nationala au scapat de primul val de emotii, insa urmeaza un altul, mai important: ADMITEREA LA LICEU, care se va desfasura in trei etape prin REPARTIZAREA COMPUTERIZATA. Inscrierea la liceu a debutat vineri, 5 iulie, si se va desfasura pana in data de 10 iulie. Rezultatele la repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa va avea loc in data de 16 iulie.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. Intre timp, Ministerul Educatiei a anuntat, vineri la pranz, ca ADMITEREA LA LICEU va decurge conform calendarului stabilit, insa mai intai vor trebui rezolvate problemele la EVALUAREA NATIONALA. Concret, reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) precizeaza ca trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea nationala pentru ca niciun candidat care a invatat sa nu sufere din cauza celor care au incercat sa fraudeze examenul.

REPARTIZAREA COMPUTERIZATA – ADMITEREA LA LICEU 2013

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. Din 5 pana in 10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013.  Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013. ADMITERE LICEU 2013. In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee.

Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Pentru invatamantul seral si cel cu frecventa redusa, admiterea este programata in perioada 1 mai – 26 iulie. Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor din seriile anterioare va avea loc in 23 si 24 iulie, iar repartizarea candidatilor, in perioada 24-26 iulie.

Foto: Opinia Timisoarei