Reprezentanti ai CELOR MAI IMPORTANTE LICEE din Europa, SUA si Canada, prezenti in Bucuresti la WORLD EDUCATION FAIR

O noua editie a targului WORLD EDUCATION FAIR, singura manifestare de acest gen din Romania dedicata studiilor liceale in strainatate, va avea loc sambata si duminica in Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, la targ vor fi veni reprezentanti ai CELOR MAI IMPORTANTE LICEE din Europa, SUA si Canada.

Astfel, la targ vor lua parte reprezentatii a peste 35 de scoli gimnaziale, colegii si centre de limbi straine din Anglia, Elvetia, Scotia, Germania, Portugalia, Olanda, SUA si Canada, care vor prezenta programele de studiu si bursele pentru anul 2015.

Targul se adreseaza familiilor cu copii intre 7 si 18 ani, interesate de intalniri individuale cu reprezentanti ai scolilor de elita, in vederea alegerii programului de studiu potrivit si a taberelor de vara din strainatate.

Printre participanti se numara scoli din Marea Britanie, SUA, Olanda si Canada care vor veni pentru prima data in Romania, dar si scoli de renume care revin la targul WORLD EDUCATION. Printre acestea sunt CATS College, unde a studiat campionul mondial in Formula 1 Lewis Hamilton, si Cardiff Sixth Form College, care ocupa primul loc in clasamentul The Independent pentru 2014, Top 100 colegii britanice.

Citeste si: Peste 40 de UNIVERSITATI DE ELITA din Europa vor fi prezente la World Education Fair

In prezent, taxele percepute pentru un an de studiu intr-un liceu din Europa variaza intre 13.000 si 35.000 de lire sterline pentru scolile britanice, intre 19.000 si 35.000 de euro pentru restul tarilor din Europa, taxele cele mai ridicate ramanand cele din Elvetia – intre 70.000 si 75.000 franci elvetiei. Pentru cei care isi doresc sa simta atmosfera unei scoli din strainatate exista si optiunea de a participa la o tabara de limbi straine, preturile pentru un curs de doua saptamani pornind de la 1.200-1.400 de lire sterline sau euro.

Pe perioada targului vor fi oferite burse sub forma de reducere din taxa de scolarizare. Pentru prima oara insa vor fi acordate si burse de pana 100 la suta din taxa de scolarizare elevilor cu rezultate academice deosebite la doua dintre scolile de top – Cardiff Sixth Form College din Marea Britanie si Aiglon College din Elvetia. Caterham School, una dintre scolile de elita din Marea Britanie, ofera burse care ofera reduceri la taxele de scolarizare cuprinse intre 5 si 30 la suta. Chase Grammar School va reduce taxa anuala pana la 16.000 de lire sterline pentru elevii cu rezultate excelente la testele de admitere. Scoala elvetiana Institut auf dem Rosenberg va oferi o reducere a taxelor de scolarizare de la 10 pana la 50 la suta.

Citeste si: Peste 30 de licee si scoli de elita din strainatate isi prezinta oferta la Bucuresti

La targ vor fi oferite si consultatii gratuite in cadrul carora familiile vor avea ocazia sa afle mai multe informatii despre studiile liceale in strainatate si pasii care trebuie parcursi. Totodata, in cadrul targului vorf I discutate noile conditii de admitere la universitate din Marea Britanie si impactul acestora asupra programelor de studiu oferite de colegiile de elita din aceasta tara. Noua reforma educationala a invatamantului secundar, introdusa in aceasta toamna in Marea Britanie, a ridicat standardele de admitere la universitatile britanice. “Marea Britanie a introdus o noua reforma in invatamantul secundar care va inaspri conditiile de admitere la universitatile britanice”, a spus Svetlan Danev, directorul general al CEE IntegralEdu, organizatorul targului.

Elevii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani care studiaza in Marea Britanie vor invata fractii, modelare matematica si programare. Scopul este de a creste nivelul de pregatire al elevilor pentru alinierea la cerintele de admitere din ce in ce mai mari, impuse de universitatile britanice. Reforma va fi aplicata in doua etape prin introducerea treptata a diferitelor discipline academice, prima parte pana in septembrie 2015, iar a doua parte, pana in septembrie 2016.

“Ca rezultat al acestei reforme, se asteapta ca in urmatorii ani sa fie vizibila diferenta de pregatire dintre elevii din Marea Britanie si cei din alte tari”, a mai spus Danev.

Vizitatorii targului vor putea intra in posesia catalogului cu ofertele de tabere de limbi straine in strainatate pentru anul 2015, pentru inscrierile efectuate in cadrul manifestarii fiind oferite reduceri de pana la 20 la suta. Printre noutatile acestui sezon se numara programele care imbina studiul limbii engleze cu activitati sportive cum ar fi carting, arte martiale, echitatie.

Targul va avea loc la hotelul Athanae Palace Hilton, intre orele 11.00 si 16.00, intrarea fiind libera pentru toti cei interesati.

Sursa foto: CEE IntegralEdu