REPUBLICA MOLDOVA: A inceput CURATENIA printre MAGISTRATII CORUPTI

Un numar de 15 judecatori si trei executori judecatoresti din Republica Moldova au fost retinuti, marti, in urma descinderilor efectuate de procurorii anticoruptie si Centrul National Anticoruptie (CNA) de la Chisinau, informeaza agentia Moldpres, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, anuntul a fost facut de catre procurorul anticoruptie Viorel Morari, in cadrul unui briefing de presa. Conform acestuia, Procuratura Anticoruptie a efectuat un sir de actiuni de urmarire penala in instantele de judecata din tara si perchezitii la domiciliul unor persoane suspectate de acte de coruptie.

“In total sunt vizate 20 de persoane, dintre care 16 judecatori si patru executori judecatoresti. Actiunile de astazi au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, Procurorul general a adresat in aceasta dimineata o sesizare catre CSM, ulterior membrii Consiliului au autorizat o parte dintre solicitari”, a declarat Viorel Morari.

Procurorul anticoruptie a refuzat sa ofere detalii despre cazul de coruptie in care sunt implicati magistratii, invocand ca actiunile de urmarire penala se desfasoara in continuare. “Masurile vor avea loc si pe parcursul zilei de maine, iar in a doua jumatate a zilei vom clarifica circumstantele cauzei”, a mentionat Morari, potrivit Moldpres.

Sursa foto: timpul.md