Republica Moldova. Guvernul Maia Sandu a picat, în urma moțiunii de cenzură!

Guvernul Maia Sandu – învestit în urmă cu mai puțin de 5 luni – a picat, marți, prin moțiune de cenzură. Cu votul deputaților din Partidul Socialiștilor, susținuți de Partidul Democrat, moțiunea de cenzură înaintată de socialiștii președintelui Igor Dodon a trecut. 

Criza politică majoră de la Chișinău s-a declanșat după decizia Maiei Sandu de a modifica legea procuraturii, ea fiind criticată dur de socialiștii președintelui Igor Dodon. Guvernul condus de Maia Sandu a picat, anunță presa de la Chișinău. Moțiunea de cenzură a fost susținută de deputații PSRM și PD, cu 63 de voturi. Deputații Partidului Șor s-au abținut de la vot. În cel mult 3 zile, Maia Sandu ar urma să prezinte preşedintelui Republicii Moldova demisia Guvernului.

“Mi-aș fi dorit să facem mai multe pe reforma justiției. Aș fi vrut să avem adoptată legea justiție, dar nu există voință politică pentru lucruri serioase. Noi o să continuăm să muncim pentru oameni, să luptăm pe baricade și la Guvern, dacă ne-ar fi fost oferită această posibilitate. Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează și încearcă să acapareze instituțiile statului. Noi suntem pentru reforma justiției și problema a fost că Igor Dodon și PSRM nu au susținut reforma justiției. Nu avem să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă”, a declarat premierul demis Maia Sandu.

Sursa foto: publika.md