Republica Moldova in ALERTA. Patru cazuri de ANTRAX in Raionul Soroca

Alerta in Republica Moldova. Patru cazuri de antrax au fost depistate in localitatea Vadeni din Raionu Soroca, ultimul caz fiind inregistrat vineri la un tanar de 19 ani.

Celelalte trei cazuri au fost inregistrate la inceputul acestei saptamani, in aceeasi localitate, iar in acest moment primesc tratament profilactic. Persoanele infectate au consumat carne de vaca de la o ferma din Vadeni, iar ulterior Ministerul Agriculturii din Rep. Moldova a confirmat cele patru cazuri de antrax si a precizat ca animalul s-a infectat in urma inundatiilor.

Persoanele infectate cu antrax sunt proprietarul fermei, fiul acestuia si un angajat, precum si o alta persoana care ar fi mancat din carnea animalului sacrificat. Dealtfel, satul Vadeni a fost plasat joi in carantina, dupa ce autoritatile au constatat ca 40 de persoane au mancat carne de la animalul infectat. Persoanele respective au fost supuse unor analize medicale amanuntite, iar animalele din localitate au fost vaccinate.

Antraxul este o boala contagioasa care poate provoca decesul daca nu este descoperita la timp. Simptomele sunt febra, eruptii cutanate sau afectiuni ale plamanilor.