REPUBLICA MOLDOVA poate intra in INCAPACITATE de PLATA

REPUBLICA MOLDOVA poate intra in INCAPACITATE de PLATA daca nu va semna un ACORD de FINANTARE cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat luni seara premierul moldovean CHIRIL GABURICI, in cadrul unei emisiuni televizate, informeaza Radio Chisinau.

CHIRIL GABURICI a pledat din nou pentru lichidarea celor trei banci implicate in disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar al REPUBLICII MOLDOVA, ceea ce in mass-media locala a fost numit ‘FURTUL SECOLULUI’.

CITESTE SI:  ALEGERILE LOCALE de la CHISINAU precedate de mai multe MITINGURI de PROTEST 

Sursa citata mentioneaza in context ca lichidarea Bancii de Economii, Bancii Sociale si a Unibank constituie una dintre conditiile FMI pentru negocierea Acordului de imprumut cu autoritatile de la Chisinau. Potrivit premierului moldovean, acordul cu FMI urmeaza sa fie discutat dupa alegerile locale din 14 iunie, cand o delegatie a institutiei financiare internationale urmeaza sa se afle in Republica Moldova.

In cadrul aceleiasi emisiuni, CHIRIL GABURICI a mai afirmat ca atentia opiniei publice este captata in prezent de alte probleme decat cele importante. ”Se discuta mai mult despre diploma mea, despre ciorapi, in loc sa ne preocupam de problemele din sectorul bancar, de faptul ca Moldova poate intra in default, in incapacitate de plata”, a afirmat GABURICI, potrivit postului Europa Libera.

CITESTE SI:  LIDER SEPARATIST RUS din regiunea DONBAS, ARESTAT la CHISINAU 

De amintit ca Parchetul General de la Chisinau a anuntat luni ca-l va chema la audieri pe premierul CHIRIL GABURICI in dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, dupa ce sambata a aparut expertiza Ministerului de Interne care ar confirma ca diploma de studii liceale a premierului ar fi falsa.

Sursa foto: timpul.md