REPUBLICA MOLDOVA: SOCIALISTII au contestat rezultatele ALEGERILOR si cer reluarea SCRUTINULUI

PARTIDUL SOCIALISTILOR din REPUBLICA MOLDOVA (PSRM) a contestat la Curtea Constitutionala rezultatele ALEGERILOR PARLAMENTARE de la 30 noiembrie si a cerut repetarea SCRUTINULUI, informeaza mass-media de la Chisinau.

SOCIALISTII MOLDOVENI, care au obtinut cele mai multe mandate in noul parlament (25), sustin ca, in cadrul alegerilor de la 30 noiembrie, actuala guvernare a impiedicat sa voteze, prin proasta organizare a SCRUTINULUI, mai multe sute de mii de cetateni moldoveni aflati in Rusia, dar si in Uniunea Europeana si Statele Unite. In comunicatul sau oficial dat publicitatii cu privire la acest subiect, PSRM sustine de asemenea ca guvernul de la Chisinau a lasat fara posibilitatea de a vota un numar de 150.000 de moldoveni care au inca pasapoarte de tip sovietic.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: PLDM, PDM si PL vor forma o majoritate parlamentara PROEUROPEANA 

SOCIALISTII MOLDOVENI considera ca, in aceste conditii, ALEGERILE PARLAMENTARE de la 30 noiembrie ”nu pot fi calificate drept democratice si libere”. De subliniat ca observatorii internationali care au monitorizat ALEGERILE PARLAMENTARE de la 30 noiembrie din REPUBLICA MOLDOVA au apreciat ca SCRUTINUL s-a derulat intr-un context democratic, liber si fara abateri grave.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie, partidele proeuropene — Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL) — vor detine impreuna 55 de mandate in noul legislativ cu 101 de locuri, putand astfel forma o majoritate parlamentara care sa le permita votarea unui guvern proeuropean.

CITESTE SI: ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: PARTIDUL COMUNISTILOR va contesta REZULTATELE 

Ele au anuntat deja ca au convenit asupra crearii unei coalitii majoritare si spera ca aceasta sa fie creata pana la prima sedinta a parlamentului, care ar urma sa fie convocata in a doua jumatate a lunii decembrie.

Sursa foto: timpul.md