REPUBLICA MOLDOVA: Socialistii lui IGOR DODON cer INTERZICEREA ORGANIZATIILOR UNIONISTE

SOCIALISTII DIN REPUBLICA MOLDOVA au cerut marti INTERZICEREA ORGANIZATIILOR CARE PROMOVEAZA IDEEA UNIRII CU ROMANIA, reactia formatiunii lui Igor Dodon intervenind ca urmare a manifestatiei pro-romanesti de duminica din centrul Chisinaului la care au participat zeci de mii de persoane.

”Partidul Socialistilor cere interzicerea imediata a activitatii Blocului unitatii nationale si a tuturor organizatiilor de pe teritoriul Republicii Moldova ce fac parte din acesta”, se arata intr-un comunicat al formatiunii proruse cu cele mai multe mandate in legislativul de la Chisinau, dar aflata in opozitie, comunicat preluat de actualitati.md.

Partidul CRITICA AUTORITATILE DE LA CHISINAU pentru ca ”nu au reactionat la faptul ca in centrul capitalei un grup de cetateni ai tarii vecine, inclusiv oficiali si reprezentanti ai organizatiilor extremiste de dreapta, nationaliste si neo-naziste, au cerut lichidarea Republicii Moldova”.

In acelasi timp, socialistii lui Igor Dodon ACUZA CLASA POLITICA DIN ROMANIA ”ca se pronunta deschis pentru lichidarea Moldovei in calitate de stat independent si suveran (…) prin multiplele programe de stat, care prevad promovarea unionismului pe teritoriul Moldovei”.

Formatiunea socialista cere demisia ministrului de externe, ministrului de interne si a directorului Serviciului de Informatii si Securitate, care, in opinia sa, ”au stiut despre provocarile iminente, dar nu au intreprins nicio actiune pentru a le preveni”.

CITESTE SI: CHISINAU: 30.000 de oameni au participat la MAREA ADUNARE NATIONALA, la care au cerut UNIREA CU ROMANIA

Aproximativ 30.000 de persoane au participat duminica la MAREA ADUNARE NATIONALA DIN CENTRUL CHISINAULUI, pentru a vota o rezolutie privind unirea Republicii Moldova cu Romania. Manifestatia a fost organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012, in colaborare cu Tinerii Moldovei si mai multe organizatii grupate in Blocul Unitatii Nationale.

Evenimentul a avut loc in spatiul in care au fost organizate si celelalte trei Mari Adunari Nationale, din 1989, 1990 si 1991, la care s-au luat decizii importante pentru teritoriul cuprins intre Prut si Nistru in urma destramarii URSS. Un mars al tinerilor dedicat voievodului simbol al neamului romanesc, Stefan cel Mare si Sfant, a pornit din Piata Marii Adunari Nationale, indreptandu-se pe jos spre Bucuresti. Manifestantii vor trece Prutul sambata, 11 iulie.

*Sursa foto: oficial.md