REPUBLICA MOLDOVA: Sprijin european pentru APARAREA si SECURITATEA tarii

PARLAMENTUL EUROPEAN va continua sa sprijine REPUBLICA MOLDOVA in consolidarea sistemului sau national de APARARE SI SECURITATE, sustinand in continuare reformele de modernizare a statului moldovean.

Declaratii in acest sens au fost facute la intrevederea pe care presedintelui parlamentului de la Chisinau, ANDRIAN CANDU, a avut-o cu membrii unei delegatii a Subcomisiei pentru securitate si aparare din cadrul Parlamentului European, care se afla intr-o vizita in Republica Moldova, transmite agentia de presa IPN.

CITESTE SI: REPLICA RUSIEI pentru DEVESELU: va amplasa in CRIMEEA o escadrila de BOMBARDIERE STRATEGICE 

Principalele subiecte discutate in cadrul intrevederii au vizat importanta intaririi sistemului de aparare si securitate al Republicii Moldova, evolutiile din REGIUNEA TRANSNISTREANA si autonomia GAGAUZA, provocarile din regiune, activitatea Misiunii Uniunii Europene de Asistenta la Frontiera in Republica Moldova si Ucraina (EUBAM), a indicat serviciul de presa al legislativului de la Chisinau, conform sursei citate.

Andrian Candu a anuntat cu acest prilej ca liderii formatiunilor proeuropene au parafat in noaptea de marti spre miercuri acordul de constituire a unei majoritati parlamentare, care urmeaza sa investeasca noul guvern in perioada imediat urmatoare.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: Acordul de formare a unei coalitii de guvernare, semnat de liderii proeuropeni

”Prioritatea noului guvern va fi aceea de a RELUA DISCUTIILE CU FMI, in timp ce prioritatile majoritatii parlamentare vor fi acelea de a sprijini continuarea implementarii agendei de reforme, in special in justitie si sectorul bancar, lupta cu coruptia, consolidarea institutiilor democratice”, a subliniat presedintele parlamentului.

Presedintele Subcomisiei pentru securitate si aparare din cadrul Parlamentului European, Anna Elżbieta Fotyga, a declarat ca europarlamentarii vor continua sa urmareasca cu atentie evolutiile din tara, subliniind ca Republica Moldova este un actor important in mentinerea securitatii regionale.

Sursa foto: finantare