Republica Moldova va avea un procuror anticoruptie roman, ales de Uniunea Europeana

Un procuror roman cu experienta dobandita in cadrul DNA va activa pe langa Procuratura Generala si Centrul National Anticoruptie de la Chisinau.

Anuntul a fost facut de presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, precizand ca procurorul va fi selectat de UE, scrie Mediafax.

“Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul n-avem nicio sansa”, a declarat Candu.

Procurorul va analiza dosare de coruptie, iar apoi va veni cu propria expertiza si cu propuneri de modificari legislative pentru a imbunatati situatia in domeniul combaterii coruptiei.

Candu este de parere ca Centrul National Anticoruptie si Comisia Nationala de Integritate ar trebui reformate, chiar desfiintate, pentru a face loc unei DNA ca in Romania.

Sursa foto gazetadesud