REPUBLICA MOLDOVA: VLADIMIR VORONIN candideaza la ALEGERILE PREZIDENTIALE

Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova, VLADIMIR VORONIN, si-a anuntat intentia de a candida la viitoarele ALEGERI PREZIDENTIALE, in contextul in care joi se implinesc sapte ani de la revolta sangeroasa de la Chisinau pe fondul suspiciunilor de fraudare a alegerilor parlamentare de catre comunisti, care se aflau atunci la putere.

“Voi candida” cu siguranta, a spus miercuri seara VLADIMIR VORORNIN intr-o interventie la postul public Radio Moldova, citat de portalul IPN. Conform unui proiect de lege care a fost votat la 1 aprilie de catre parlamentul de la Chisinau, data alegerilor prezidentiale directe in REPUBLICA MOLDOVA a fost stabilita pentru 30 octombrie.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: A FOST STABILITA DATA ALEGERILOR PREZIDENTIALE

Este pentru prima data in ultimii 16 ani cand moldovenii isi vor alege direct presedintele, arata Jurnal. Din 1994 pana in 2000, presedintele REPUBLICII MOLDOVA a fost ales prin vot direct de cetateni, iar incepand cu 2000 Constitutia a fost modificata, astfel ca aceasta atributie a revenit legislativului.

Intamplator sau nu, anuntul lui VLADIMIR VORONIN intervine in contextul in care joi se implinesc sapte ani de la protestele din 7 aprilie 2009 care au degenerat in violente sangeroase ca urmare a suspiciunilor de fraudare a alegerilor parlamentare de catre Partidul Comunist al lui VLADIMIR VORONIN, cel care era si presedinte al REPUBLICII MOLDOVA la acea vreme. In urma violentelor de atunci, un tanar a fost omorat in bataie, iar sute de persoane au fost inchise in comisariate ale politiei, unde au fost torturate.

Sursa foto: timpul