Reteaua de socializare TWITTER, data in judecata pentru ca ar ajuta gruparea STAT ISLAMIC

Familia unui barbat ucis intr-un schimb de focuri cu membri ai STAT ISLAMIC a dat in judecata reteaua sociala TWITTER, pe motiv ca aceasta a contribuit la castigarea in notorietate a gruparii teroriste.

Familia lui Lloyd “Carl” Fields Jr, ucis anul trecut intr-un atac in Amman, in Iordania, sustine ca schimbul de focuri nici nu ar fi avut loc daca TWITTER nu ar fi existat. Familia victimei sustine ca reteaua este constienta de faptul ca are si utilizatori din randul STATULUI ISLAMIC, dar ca ii lasa sa-i foloseasca serviciile, informeaza The Independent.

“Fara TWITTER, cresterea exploziva a STATULUI ISLAMIC din ultimii ani, devenind cea mai de temut retea terorista din lume, nici nu ar fi fost posibila”, sustine familia soldatului ucis.

Ca si pe restul celorlalte mari retele sociale, si pe TWITTER se gasesc conturi de unde STAT ISLAMIC isi face propaganda. Desi TWITTER incearca sa descopere si sa inchida aceste conturi, altele noi apar aproape imediat.

In replica la afirmatiile familiei indoliate, TWITTER a transmis ca desi considera acuzatiile nefondate, e alaturi de ea, deplangandu-i pierderea. “La fel ca oamenii de peste tot in lume, suntem oripilati de atrocitatile perpetuate de aceste grupuri extremiste si de efectele pe care acestea le au pe Internet”.

TWITTER a mai transmis ca are echipe de oameni in intreaga lume care cerceteaza conturile si continutul transmis, lucrand inclusiv cu organizatii ce incearca sa scoata continutul extremist din mediul online.

In primele sase luni ale anului trecut, TWITTER s-a ocupat de 42% din cele 1.000 de cereri de stergere a continutului pe care le-a primit.

Sursa foto: aktual24