Reteaua terorista STAT ISLAMIC a executat doi ostatici, un norvegian si un chinez

Militanti ai retelei teroriste Stat Islamic au executat doi ostatici – un norvegian si un chinez -, anunta organizatia fundamentalista sunnita activa in principal in Siria si in Irak, prezentand cadavrele celor doi, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Imaginile cu cadavrele celor doi ostatici au fost publicate pe site-ul revistei Dabiq, principalul mijloc de propaganda al retelei teroriste Stat Islamic.

Ministerul norvegian de Externe a refuzat sa comenteze informatiile. Premierul Norvegiei, Erna Solberg, anunta in septembrie ca un norvegian in varsta de peste 40 de ani – Ole Johan Grimsgaard Ofstad – era ostatic in Siria din ianuarie.

CITESTE SI: OPERATIUNE ANTITERORISTA in Franta: Liderul teroristilor de la Paris a fost UCIS. UPDATE

La randul sau, Beijingul semnalase ca un cetatean chinez, Fan Jinghui, era ostatic in Siria.

Organizatia terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului si nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

CITESTE SI: Consiliul Europei: Sa nu confundam migrantii cu teroristii 

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: mediafax