Reteta ciorba radauteana

Ciorba radauteana este o ocazie perfecta pentru a servi o masa de pranz deosebit de gustoasa si totodata plina de vitamine.

Ingrediente necesare: 2 bucati piept de pui; 2 morcovi; 2 cepe; 1 radacina de patrunjel; 1 telina; 200 g smantana; 2 oua; 3-4 catei usturoi; 1 legatura de patrunjel; sare si otet/lamiae pentru acrit.

Cum se gateste: Se pune pieptul de pui la fiert pana in momentul in care nu mai face spuma. Se taie toate legumele in bucati mari si se adauga la fiert.
In momentul in care legumele se inmoaie, se scot din apa fiarta. Pieptul se scoate, se taie in fasii subtiri si se pune la loc in oala. Legumele se adauga si ele dar dupa ce au fost pasate sau trecute prin sita.

Se asteapta 5 minute pana cand apa da in clocot. Ouale se amesteca cu smantana, la pasta obtinuta adaugandu-se un polonic din supa. Sunt puse in oala si se amesteca foarte bine.

Spre sfarsit, se piseaza usturoiul si se pune in oala. Se adauga sare si acreala dupa gust, dupa care se toaca foarte fin patrunjelul si se adauga in ciorba.

Pofta buna!