Reteta de Tiramisu

Tiramisu este un desert de origine italiana preparat pe baza de piscoturi inmuiate in cafea, oua si branza mascarpone.

Ingrediente necesare: 24 piscoturi, 500 g branza mascarpone, 5 oua, cacao neagra, cafea, coniac, 7 linguri de zahar si trei linguri de fulgi de ciocolata rasa.

Cum se gateste
Se sparg ouale pentru a se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat separate pana se transforma in spuma. Intr-un alt vas se amesteca galbenusurile cu zahar si se amesteca pana se transforma in crema. Aceasta se combina cu branza mascarpone la care se adauga spuma obtinuta din albusuri.

Se amsteca cu grija pana pana avem ca rezultat o crema omogena.

Se trece la prepararea cafelei. Dupa ce aceasta este gata, se adauga putin coniac pentru a da aroma.

Se iau piscoturile si se inmoaie in cafeaua cu rom dupa care acestea sunt asezate unele langa altele intr-o tava dupa urmatoarea alternanta: un strat de psicoturi, un strat de crema obtinuta anterior, un strat de piscoturi, un strat de crema, fiind obligatoriu ca ultimul strat sa fie cel din crema.

Deasupra ultimului strat se adauga pudra de cacao si ciocolata rasa marunt dupa care compozitia este pusa la frigider timp de cateva ore. Gustul trebuie sa fie bineinteles unul delicios!

Pofta buna!