Reteta salata bulgareasca

Anotimpul estival aduce cu sine numeroase schimbari in plan nutritionist, multi dintre noi optand in aceasta perioada pentru o hranire bazata cat mai mult pe legume si fructe.

Salata bulgareasca este una din atractiile culinare ale sezonului, durata mica de preparare a acesteia fiind un bun aliat. Vedetele o adora pentru ca este usoara si se prepara repede. Mirela Stelea, sotia fostului international Bogdan Stelea, cantareata Minodora, dar si Adina de la Heaven adora aceasta salata, care pe langa ca este foarte gustoasa, le ajuta sa-si mentina silueta.

Ingredientele a patru portii medii de salata bulgareasca sunt urmatoarele: 150 g sunca presata, 150 g telemea de vaca, 4 rosii de marime medie, 3 castraveti, 2 pua, o ceapa mica, salata verde, ulei, sare si piper.

Mod de preparare

Fierbem ouale pana cand acestea devin tari dupa care le taiem rondele avand grija sa nu faramitam galbenusul.

Tocam ceapa si salata verde trecand mai apoi la rosii si castraveti care se taie in bucatele cat mai mici.

Amestecam intr-un bol ceapa, salata, rosiile, castravetii si sunca presata, neutand a le asezona cu ulei, sare si piper in functie de preferintele fiecaruia.

Presaram deasupra telemeaua rasa neuitand ca la final sa amestecam contnutul cu rondelele de ou fiert.

In general salata se serveste rece fiind insa de evitat sa fie consumata a doua zi.

Pofta buna!