Reţete de Crăciun. Cum se prepară friptura de porc cu sos alb

Reţete de Crăciun. Cum se prepară friptura de porc cu sos alb. Cauți o rețetă specială pentru invitații la masa de Crăciun? O friptură fragedă cu sos alb delicios este exact preparatul cu care îți vei impresiona toți musafirii. Asta pe lângă clasicele preparate precum sarmalele și salată boeuf.

Ingrediente necesare pentru friptura de porc cu sos alb:

500 g pulpă de porc

2 morcovi

piper

sare

rozmarin

cimbru

pentru sos:

1 ceapă 50 g unt

50 g smântână lichidă

50 g apă

2-3 lingurițe făină

75 ml vin alb sec

usturoi

pătrunjel

Mod de preparare friptura de porc cu sos alb:

Freacă pulpa de porc cu sare și piper și pune-o la fiert la foc mic alături de celelalte condimente.. Acoperă oala cu un capac. Taie morcovii fâșiuțe și pune-le alături de pulpă, să fiarbă.După ce a fiert și carnea și morcovii, pune deoparte zeama, cu care poți prepara o ciorbă sau o supă, și pune totul într-o tavă. Adaugă jumătate din canitatea de vin și pune totul la cuptor.

Între timp, taie ceapa mărunt și călește-o în unt și adaugă usturoiul. Pune restul de vin, sare, piper și cimbru și amestecă. Pune făina și amestecă încotinuu, adaugând treptat smântâna. După ce s-a rumenit carnea, scoate-o și taie feliuțe peste care torni sosul atunci când o servești. Presară pătrunjel tocat peste și este gata.

Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro