Reţete de Crăciun. Cum se prepară rața cu castane la cuptor

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Încearcă această rețetă de rață cu castane la cuptor, pentru o masă cu adevărat specială.

Ingrediente necesare pentru rața cu castane la cuptor :

1 raţă de 2 kg

2 cepe

5 căţei usturoi

2 linguri unt

1 franzelă albă

15 castane coapte

100 ml lapte

1 cană vin alb

100 g miez de nucă zdrobit

2 frunze de dafin

sare

piper

Mod de preparare rața cu castane la cuptor:

Cureţi raţa de măruntaie (păstrezi ficatul şi pipota) şi de grăsimea în exces, apoi o ştergi pe dinăuntru cu hârtie absorbantă. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti într-o lingură de unt, adaugi ficatul şi pipota tăiate mărunt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Lași franzela la înmuiat în lapte, apoi o storci bine și o amesteci cu castanele curățate de coajă și tocate mărunt, 50 g miez de nucă zdrobit şi cu usturoiul pisat. Condimentezi cu sare și piper.

Umpli raţa cu această compoziţie, o coşi, îi prinzi cu aţă picioarele şi o ungi cu o lingură de unt. Aşezi raţa în tavă, torni vinul amestecat cu puţină apă, frunzele de dafin şi coci la 180 ºC, 30 de minute, apoi la 160 ºC, o oră jumătate. Din când în când, ungi friptura cu sosul din tavă. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, pui nuca rămasă pe pieptul raţei, ca să se rumenească.

Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro