RETROSPECTIVA 2015 – ACCIDENTE ale anului in ROMANIA

IANUARIE

1. — Trei persoane din judetul Giurgiu au murit dupa ce masina in care se aflau s-a rasturnat in afara partii carosabile, pe DJ 601, in zona localitatii Marsa, si a cazut intr-un sant cu apa.

—Un barbat in varsta de 62 de ani si-a pierdut viata intr-un incendiu care i-a cuprins locuinta, in satul Balinti (comuna Havarna) din judetul Botosani.

5. — Un barbat a fost impuscat mortal la o partida de vanatoare pe raza localitatii Poiana Negrii din judetul Suceava.

7. — O persoana a murit si alte doua au fost ranite in urma unui accident rutier pe DN13 Brasov-Sighisoara, la km 43+44 metri.

10. — Patru persoane au fost ranite intr-o explozie urmata de un incendiu, ce a cuprins trei locuinte din orasul prahovean Comarnic.

12. — Sase copii minori si tatal acestora, in varsta de 28 ani, din orasul Rovinari, au fost gasiti decedati in garsoniera unde locuiau, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

22. — Trei persoane au fost ranite, intre care si o gravida, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost lovit de trenul Interregio Timisoara-Targu Mures, intre localitatile Vucova si Cheveres.

25. — Doi copii din satul Bezid, orasul Sangeorgiu de Padure din judetul Mures, si-au pierdut viata, intr-un incendiu izbucnit in locuinta in care se aflau.

27. — Sase persoane au fost ranite intr-un accident rutier produs pe DN 29, la intrarea in orasul Salcea, judetul Suceava.

—Trei persoane au fost ranite in urma unui accident produs in Brasov, in care a fost implicat un autobuz al Regiei Autonome de Transport, care circula pe linia 22, si un autoturism.

FEBRUARIE

2. — O persoana a murit si alte trei au fost grav ranite intr-un accident rutier produs pe DN 5 in afara localitatii Adunatii-Copaceni, judetul Giurgiu, dupa ce soferul unui autoturism a adormit la volan.

15. — Un grav accident rutier a avut loc in intersectia de la Piata Romana din Capitala, pe trecerea de pietoni, in care au fost implicate trei autoturisme. Accidentul s-a soldat cu doi morti si zece raniti si a fost produs de soferul unei Dacia Logan, care a derapat intrand pe contrasens, unde a lovit doua masini care circulau regulamentar.

17. — Un tanar de 19 ani a murit dupa ce a fost lovit de metrou la statia Pacii din Bucuresti.

20. — Un incendiu de proportii a avut loc la Braila, la cladirea monument a fostei mori Lykiardopoulos, dezafectata in prezent. Au ars 75 metri patrati de planseu tip sandwich confectionat din scandura captusit cu stuf si instalatia electrica dintr-o camera de comanda.

22. — O persoana a murit si alte trei au fost ranite in urma unui accident rutier petrecut pe DN2A, intre Harsova si Constanta, dupa ce un sofer in varsta de 25 de ani s-a angajat intr-o depasire si, la revenirea pe banda sa de mers, a acrosat o masina care se deplasa in acelasi sens.

24. — Trenul Regio Satu Mare-Baia Mare a lovit, la trecerea de cale ferata din satul Sasar, o camioneta a unei firme de curierat, al carei sofer a decedat. Masina implicata in accident apartinea companiei de curierat DPD cu sucursala in municipiul Baia Mare.

MARTIE

1. — Un puternic incendiu a izbucnit la o ferma din Satu Mare, orasul Livada. Circa 4.000 de porci au murit asfixiati, fiind afectate doua hale pe suprafata de 3.200 mp.

12. — Sapte persoane, cu varste cuprinse intre 15 si 70 de ani, au fost ranite dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident rutier petrecut pe drumul judetean Tulcea-Agighiol.

15. — O persoana a murit si alte trei au fost ranite in urma unui accident de circulatie petrecut pe raza comunei vasluiene Bacani

21—Sapte persoane au fost ranite pe DN 2, la iesirea din municipiul Buzau, pe raza localitatii Maracineni, in urma coliziunii dintre un microbuz de persoane si un autoturism.

22 — Trei persoane au decedat si alte doua au fost grav ranite in urma unui accident rutier petrecut, in municipiul Brasov, un autoturism condus de un tanar izbindu-se violent de un stalp.

23. — Douazeci de persoane au fost ranite intr-un accident de circulatie, dupa ce doua autobuze care transportau muncitori s-au ciocnit in satul Corod, comuna Culciu, judetul Satu Mare.

28. — Un autocar care transporta 35 de persoane de la Vaslui la Toplita s-a rasturnat in localitatea Durau, judetul Neamt, opt pasageri fiind raniti.

30. — Un grav accident rutier produs in afara comunei doljene Barca, pe DJ 561, s-a soldat cu trei morti.

—Un accident rutier grav s-a produs in Bucuresti, la intersectia strazilor Tineretului cu Trestiana, in urma caruia au fost ranite sase persoane, dintre care doua foarte grav.

APRILIE

6. — Circa 8.000 de pui de gaina au ars intr-un incendiu declansat de un scurtcircuit electric la o hala de productie a unei ferme avicole din Zalau.

13. — Doi barbati si o femeie au murit dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de parapetul unui pod, luand apoi foc, in localitatea bacauana Podis pe DN2G.

16. — Trei persoane si-au pierdut viata in orasul Sighisoara, dupa ce autoturismul in care se aflau, condus de un sofer care avea permisul retinut pentru consum de alcool, a intrat sub un autotractor stationat regulamentar pe partea dreapta a soselei.

18. — Trei persoane au murit inecate in apele judetului Bacau, doua in raul Trotus si una in Siret.

—Doua persoane au murit iar alte cinci au fost grav ranite intr-un accident rutier produs pe drumul national Piatra Neamt — Roman, in localitatea Felesti, pe fondul vitezei la volan neadaptata carosabilului umed.

26. — Trei persoane, printre care un copil de 8 ani, au murit intr-un accident petrecut intre orasul Negresti Oas si comuna Bixad, judetul Satu Mare.

MAI

3. — Un autocar apartinand unei firme de transport inregistrate in Romania s-a rasturnat pe o sosea din apropierea localitatii Reuth din Germania. Unsprezece persoane au fost ranite, dintre care doi, romani, restul cetateni ai Republicii Moldova.

5. — O persoana a murit, iar alte trei au fost ranite, intr-un accident produs pe DN2, la iesirea din Buzau.

10. — Un incendiu puternic s-a produs la o firma din Barlad avand ca obiect de activitate colectarea, transportul si depozitarea reziduurilor solide. Flacarile au distrus aproximativ 100 de metri patrati de acoperis, 40 metri patrati tavan, usi din lemn, cauciucuri uzate si instalatia electrica.

—Doua persoane au murit si alte patru au fost ranite intr-un accident rutier care a avut loc pe DN14, la intrare in localitatea Slimnic (judetul Sibiu), provocat de un sofer de 19 ani, aflat in stare de ebrietate.

19. — Un roman in varsta de 34 de ani a murit intr-un accident de munca pe un santier din Hamburg, in nordul Germaniei. Acesta a fost ingropat de viu sub un zid de 2,5 metri inaltime si 4 m lungime, prabusit in timp lucra la demolarea acoperisului unei cladiri cu opt etaje.

23. — O persoana a decedat si alte opt, intre care un copil de patru ani si jumatate, au fost ranite, iar trei masini distruse, intr-un accident de circulatie produs pe digul care leaga Braila de Galati.

30. — Opt persoane au fost ranite intr-un grav accident de circulatie, in care au fost implicate un microbuz de transport persoane si o utilitara, pe DN 1D, pe raza localitatii prahovene Cioceni.

IUNIE

6. — Doua persoane au murit, iar alte patru au fost ranite intr-un accident Un accident rutier s-a produs pe raza localitatii Oraseni Deal din cauza neacordarii de prioritate.

8. — Doua persoane au decedat si una a fost grav ranita, intr-un accident rutier produs la iesirea din Ramnicu Valcea spre Sibiu, in localitatea Bujoreni.

—Cinci adulti si patru copii au fost raniti intr-un accident rutier produs pe DN 65, in localitatea argeseana Albota, in evenimentul rutier fiind implicat si un microbuz care efectua transport de persoane.

10 — Doua persoane au murit si patru au fost ranite intr-un accident pe soseaua de centura a municipiului Buzau, in zona Fabricii de bere.

—Un puternic incendiu provocat de aprinderea unor cantitati de mase plastice si cauciuc s-a produs la intrarea pe A1, pe centura Capitalei.

12. — Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit situat pe strada Drumul intre Tarlale din sectorul 3 al Capitalei. O persoana a suferit arsuri pe 50-60 % din suprafata corpului. Incendiul a afectat mai mult de o jumatate din suprafata totala a depozitului — circa 300 mp din cei 500 mp.

14. — O persoana a murit si cinci au fost ranite intr-un accident produs pe lacul Snagov, dupa ce doua ambarcatiuni s-au ciocnit.

16. — Un grav accident de circulatie s-a petrecut pe DN7 Ramnicu Valcea — Sibiu, in dreptul localitatii Balota, fiind soldat cu cinci raniti grav si blocarea totala a traficului auto, pe fondul unei depasiri neregulamentare intr-o curba periculoasa.

17. — Un barbat de 36 de ani a decedat si alte cinci persoane au fost ranite intr-un accident rutier care a avut loc in localitatea Sebesu de Sus, judetul Sibiu.

18. — Un motociclist de nationalitate poloneza a intrat cu motocicleta intr-un tir si decedat. Accidentul s-a produs la intersectia DN 5 B cu DN 6 Bucuresti-Alexandria, din cauza neacordarii de prioritate acesta.

21. — Cinci persoane au murit si alte 16 au fost grav ranite in urma unor accidente rutiere care au avut loc pe mai multe drumuri din tara:

* Un accident rutier petrecut DN 2A, intre localitatile constantene Ovidiu si Mihail Kogalniceanu, s-a soldat cu un mort si cinci raniti.

* Un accident rutier produs pe DN 65 (E574), la Scornicesti, s-a soldat cu un mort si cinci raniti.

* O persoana a murit si alte trei au fost grav ranite intr-un accident rutier produs pe DJ 176, pe raza comunei Moldovita.

* Un barbat in varsta de 21 de ani, care conducea un moped pe DN 7, si-a pierdut viata intr-un accident produs pe raza comunei Paulis, judetul Arad, in urma efectuarii unei manevre de intoarcere fara a se asigura in prealabil.

* Un tanar de 26 de ani si-a pierdut viata si alti trei au fost grav raniti in Valcea, intr-un accident rutier petrecut la cota 1.600, pe drumul Horezu — Varful lui Roman, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum.

22. — Un muncitor constructor care lucra la anveloparea unui bloc din Timisoara si-a pierdut viata, dupa ce a alunecat de pe schela de la etajul VII al unui bloc.

26. — Un accident soldat cu doi morti s-a produs pe centura Bucurestiului, intre Jilava si Magurele, dupa o coliziune intre un autoturism si un TIR.

30. — O femeie a cazut in gol, de pe faleza Cazinoului din Constanta, dupa ce balustrada de protectie de care s-a sprijinit s-a rupt. Victima a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta fiind in afara oricarui pericol.

IULIE

5. — Trei persoane au murit intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, intre localitatile aradene Paulis si Sambateni, la circa 20 km distanta de municipiul Arad.

—Un mort si doi raniti, dintre care unul grav, este bilantul unui grav accident de circulatie produs pe DJ 175, in localitatea suceveana Breaza, in urma coliziunii unei motociclete cu un jeep.

—Opt persoane au fost ranite in urma unui accident rutier petrecut in statiunea Neptun, cand doua masini au intrat in coliziune, una dintre ele rasturnandu-se pe carosabil.

—Un accident rutier s-a produs la intersectia soselei de centura a Capitalei cu Prelungirea Ghencea, in urma caruia sase persoane au fost ranite.

6. — Opt persoane, intre care doi minori, au fost ranite intr-un accident care a avut loc pe DN 1—Centura de Vest a municipiului Ploiesti, in eveniment fiind implicate trei autovehicule.

8. — Un muncitor in varsta de 43 de ani a decedat dupa ce un mal de pamant s-a prabusit peste el in timp ce sapa un sant pentru sistemul de canalizare din comuna Plopsoru, judetul Gorj.

10. — Un autobuz care transporta angajati ai unei firme de cablaje din Bistrita a fost implicat intr-un accident produs intr-un sens giratoriu de la intrarea in municipiu, in urma caruia cinci persoane au fost ranite.

11.—Doi tineri de 27 si respectiv 28 de ani, din localitatea Brastavatu, judetul Olt, au murit dupa ce masina le-a luat foc.

12. — O persoana a murit, iar alte doua au fost grav ranite pe DN 2, la intrarea in municipiul Ramnicu Sarat, dupa ce un autocar cu circa 20 de persoane a intrat pe contrasens si a lovit un automobil Dacia Logan.

13. — Patru romani au murit intr-un accidentul rutier produs in Slovenia, in apropiere de Ljubliana, dupa ce un autoturism a fost lovit de un tir.

21. — Trei persoane au decedat si patru au fost ranite intr-un accident rutier petrecut pe raza localitatii Ciuperceni din judetul Satu Mare, in urma ciocnirii frontale dintre doua autoturisme.

22. — Noua victime s-au inregistrat in urma unui accident rutier care a avut loc pe DN 6, intre Orsova si Gura Vaii, in apropierea viaductului Bahna.

25. — Trei persoane au murit si alte sase au fost ranite in urma unui accident rutier pe DN 26, intre localitatile Vanatori si Galati dupa ce soferul unui autovehicul de transport marfa a intrat in spatele unui autotren parcat pe marginea carosabilului.

29. — Un autocar MApN in care se aflau 27 de persoane a fost implicat intr-un accident pe DN1, la iesirea din Teius spre Alba Iulia, in urma caruia un militar al Regimentului 30 Garda a murit, iar alte doua persoane au fost ranite.

31. — O persoana a murit si alte sase au fost ranite intr-un accident rutier petrecut pe bulevardul I.C. Bratianu din Constanta, dupa ce un sofer baut la volan a intrat cu autoturismul intr-un microbuz pentru calatori.

AUGUST

1. — Un avion utilitar de tip ANTONOV 2 care imprastia ierbicid s-a prabusit intr-o orezarie din apropierea comunei brailene Stancuta, accidentul soldandu-se cu decesul pilotului si ranirea mecanicului de zbor. Avionul apartinea societatii Pegas Galati si fusese inchiriat de o firma din Braila.

2. — Politistul rutier Gheorghe Ionescu a fost accidentat grav si ulterior a murit (21 august) de un sofer turc, care nu a respectat semnalele regulamentare de oprire, in cadrul unei actiuni organizate de Brigada Rutiera a Capitalei.

—Cinci persoane au murit intr-un accident rutier petrecut pe DN39, intre localitatea 23 August si statiunea Olimp, judetul Constanta.

7. — Doi cetateni romani si-au pierdut viata si alti cinci au fost raniti intr-un accident de microbuz produs in Germania. Microbuzul condus de un sofer de cetatenie romana a lovit un utilaj de intretinere autostrazi, stationat pe banda de urgenta, intr-o zona cu restrictie de viteza.

9. — Un autocar ucrainean in care se aflau cel putin 30 de persoane s-a rasturnat pe Autostrada Soarelui, in judetul Calarasi, pe sensul de mers spre Bucuresti, doua persoane pierzandu-si viata. Mai multi pasageri au suferit leziuni si au fost transportati la spitale din Capitala.

13.—Un autotir a intrat in coliziune cu un tren de persoane care circula pe ruta Oravita-Timisoara, accident ce s-a soldat cu ranirea a zece persoane — pasageri in tren, mecanicul de locomotiva, dar si soferul tirului.

15. — Doua persoane au murit, iar alte cinci au fost ranite intr-un accident rutier care a avut loc pe DN1 E60, pe raza localitatii Poieni, in satul Bologa din judetul Cluj.

16. — Un accident rutier in care au murit sase persoane a avut loc, dupa ce o masina s-a ciocnit de un cap de pod, pe raza localitatii Ardud, Satu Mare.

17. — Patru persoane au murit, in urma unui accident de circulatie produs pe DN 2, la iesirea din Ramnicu Sarat catre Focsani, in urma coliziunii dintre un autoturism Matiz si un TIR.

—Doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite intr-un accident produs intre un TIR si un autovehicul, la iesirea din Afumati, judetul Ilfov, catre Sindrilita.

19. — Trei persoane au murit si 21 au fost ranite intr-un grav accident produs pe DN2B Braila-Galati, pe raza localitatii Baldovinesti. Un autocar in care se aflau 37 de persoane, 35 de turisti moldoveni si doi soferi turci s-a rasturnat intr-o curba, cel mai probabil din cauza vitezei pe fondul unui carosabil umed.

21. — Trei barbati au murit intr-un accident rutier care s-a produs in cursul noptii, pe DN 7, in zona localitatii argesene Moraresti, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, ploaie si carosabil ud.

28. — Un pompier care participa la stingerea unui incendiu pe strada Tabla Butii din Constanta a decedat pe loc dupa ce o butelie a explodat in imobilul cuprins de flacari.

SEPTEMBRIE

5. — Trei persoane au murit, iar patru au fost grav ranite in urma unui accident de circulatie care a avut loc pe DN 6, la iesirea din localitatea Leu spre Caracal.

12. — Explozia unei butelii intr-un apartament din municipiul Botosani s-a soldat cu un mort, doi politisti raniti si cinci persoane intoxicate cu monoxid de carbon.

—O persoana a murit iar alte trei au fost ranite, intr-un accident pe DN 1, in localitatea prahoveana Barcanesti, dupa ce un microbuz s-a izbit violent de un stalp de pe marginea drumului.

17. — Doua persoane, printre care un copil de un an, au murit, iar alte trei persoane au fost grav ranite intr-un accident rutier care a avut loc pe DN1, pe raza judetului Sibiu.

19. — Doua persoane au murit si alte trei au fost ranite intr-un accident rutier produs la iesirea din municipiul Piatra Neamt spre comuna Dumbrava Rosie, dupa ce un autoturism a iesit din curtea unei spalatorii auto fara sa acorde prioritate unei autosanitare a Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt.

22. — O persoana a murit si alte sase au fost ranite pe DN 2, in zona localitatii buzoiene Cioranca, intr-un accident in care au fost implicate patru autoturisme.

26. — Un girocopter s-a prabusit, la iesirea din Odorheiu Secuiesc spre Lupeni, pilotul, de 39 de ani, pierzandu-si viata.

—Trei persoane au fost grav ranite intr-un accident rutier petrecut pe DJ 243, intre comunele Pogana si Perieni din judetul Vaslui. Victimele, tatal, mama si fiica acestora, mergeau cu caruta, fiind acrosati de un autoturism.

28. — Trei persoane au murit si alte trei au fost ranite intr-un accident petrecut in apropiere de localitatea giurgiuveana Marza, pe DJ 601.

OCTOMBRIE

1. — O persoana a murit, iar alte zece au fost ranite intr-un accident de circulatie care a avut loc pe DN 7, in zona localitatii hunedorene Sacamas, dupa ce o autoutilitara condusa de un sofer maghiar ar fi adormit la volan si s-a tamponat cu un microbuz in care se aflau zece calatori din Republica Moldova.

8. — O persoana a murit, iar alte cinci au fost ranite intr-un accident rutier produs la iesirea din municipiul Falticeni spre Gura Humorului, intre un microbuz de transport persoane si o autoutilitara de transport beton. Microbuzul efectua o cursa de la Falticeni la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Sasca Mica.

11. — Trei persoane au murit si sapte au fost ranite intr-un accident produs pe DN 7C in care a fost implicat un microbuz.

18. — Un accident aviatic in care au fost implicati trei parasutisti a avut loc pe Aerodromul Clinceni din judetul Ilfov. Doua persoane au murit (Dan Floroiu si Andreea Nica), iar a treia este in stare critica (instructorul Adrian Constandache). Parasutele celor trei persoane implicate in accident s-au incurcat in aer.

20. — Un politist de la Brigada Rutiera Bucuresti, Bogdan Cosmin Gigina, aflat in misiune a murit, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa din carosabil, in timp ce se afla in fruntea coloanei oficiale a ministrului de interne Gabriel Oprea. Agentul in varsta de 28 ani, a fost avansat post-mortem la gradul de subinspector.

30. — Cea mai mare tragedie din acest an — incendiul izbucnit la Club Colectiv din str. Tabacarilor nr. 7, sectorul 4, Bucuresti, unde trupa Goodbye To Gravity sustinea un concert de lansare a unui nou album. Tragedia s-a soldat cu 62 de morti. Potrivit martorilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza unor artificii aprinse in timpul concertului, care s-a extins rapid la tavan. Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat in cursul acelei nopti ca 27 de persoane si-au pierdut viata si 155 au fost internate la diverse spitale din Bucuresti. Guvernul a declarate ”trei zile de doliu national pe teritoriul Romaniei” (31 octombrie, 1 si 2 noiembrie 2015). Ulterior au murit mai multi dinte ranitii internati in sptalele din Bucuresiti, sau transferati in unitati spitalicesti din strainatate. La 15 decembrie, bilantul celor decedati in aceasta tragedia ajuns la 62.

NOIEMBRIE

2. — Un accident rutier petrecut pe DN7, iar intre Ramnicu Valcea si Sibiu, in care au fost implicate trei autovehicule, s-a soldat cu un mort si patru raniti.

5. ­ O explozie urmata de un incendiu a avut loc, la o fabrica de paine din Brasov, aflata in spatele stadionului Tineretului si s-a soldat cu trei morti si sase raniti.

6. — Trei persoane au fost ranite intr-un incendiu izbucnit intr-o cladire de pe bulevardul Magheru din Capitala, aproape de Piata Romana.

12. — Un accident soldat cu 19 raniti s-a produs la Timisoara, in fata Spitalului de Copii ”Louis Turcanu”, dupa ce o autobasculanta s-a ciocnit cu un tramvai.

14. — O persoana a murit si 15 au fost ranite in Ungaria, dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania s-a ciocnit cu un autoturism din Ungaria, in sud-estul tarii. Accidentul s-a produs intr-o intersectie din localitatea Pusztaszer, din cauza ca microbuzul romanesc nu a acordat prioritate autoturismului inmatriculat in Ungaria.

15. — Trei persoane au decedat si 11 au fost ranite dupa ce un autocamion cu cherestea s-a rasturnat, pe DN 2, la intrarea in Ramnicu Sarat, peste un microbuz de transport persoane. In microbuz erau sportivi din Targoviste.

17. — Un accident dintre un TIR si un microbuz, produs in localitatea prahoveana Baicoi s-a soldat cu 26 de raniti.

18. — O explozie s-a produs la Fabrica de mobila Plimob din Sighetul Marmatiei. Trei persoane au fost ranite.

19. — Un tren de marfa format din 33 de vagoane incarcate cu motorina a deraiat intre localitatile Racos si Rupea pe ruta Brasov — Sighisoara. Nu s-au inregistrat victime.

22. — Un politist a murit, iar altul a fost grav ranit intr-un accident rutier petrecut pe DN 26, pe raza comunei Tulucesti din judetul Galati. O autospeciala de politie a fost acrosata de un autoturism, in timp ce se afla in misiune de patrulare.

25.—Un politist a murit intr-un accident de circulatie produs pe DN2, dupa ce autoturismul la volanul caruia se afla, proprietate personala, a intrat in coliziune cu o autocisterna pe DN2, pe raza judetului Vrancea.

DECEMBRIE

3. — O fabrica de mezeluri din orasul Stefanesti, judetul Arges, a fost distrusa de flacari. Incendiul a izbucnit putin dupa miezul noptii, la fata locului fiind trimise 11 autospeciale cu apa si spuma. Flacarile s-au extins pe o suprafata de peste 7.000 de metri patrati, interventia pompierilor durand mai multe ore. Niciunul dintre cei peste 30 de angajati aflati in fabrica nu a fost ranit, insa mai multe persoane au suferit atacuri de panica si au primit ingrijiri medicale.

6. — Trei persoane, intre care o fetita de trei ani, au murit intr-un accident rutier, produs pe DN2, in zona comunei vrancene Garoafa, in timpul unei depasiri.

8. — Doi barbati cu varsta in jur de 60 de ani au murit, dupa ce un val de pamant s-a prabusit peste ei in timp ce lucrau la un sant de canalizare, in localitatea Snagov.

9. — Trei persoane au murit si alta a fost grav ranita, intr-un accident produs la trecerea de nivel cu calea ferata, pe DN73 A, intre Rasnov si Zarnesti. Masina in care se aflau victimele a fost lovita de un tren de persoane, care se deplasa de la Brasov spre Zarnesti.

—O persoana a murit, iar alte trei au fost grav ranite intr-un accident rutier produs pe raza localitatii buzoiene Catina, dupa ce soferul a pierdut controlul directiei si s-a rasturnat intr-un sant.

10. — Un barbat a murit dupa ce a cazut cu excavatorul in Canalul Poarta Alba — Midia, in apropierea ecluzei de la Ovidiu, in timp ce efectua lucrari pentru Administratia Canalelor Navigabile.

12. — Patru persoane si-au pierdut viata, dupa ce taxiul in care se aflau a fost lovita de un tren personal in cartierul Viisoara, din municipiul Bistrita. Accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferata care duce spre blocurile sociale din cartierul Viisoara. Soferul, in varsta de 29 ani, nu s-a asigurat corespunzator la trecerea peste calea ferata, iar masina, in care se aflau in total cinci persoane, a fost lovita in plin de trenul Regio care circula pe relatia Bistrita — Cluj-Napoca.

16. — Trei barbati au cazut de pe o schela de constructii in timp ce lucrau pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din sectorul 2 din Capitala. Unul dintre ei a murit.

19. — Doua persoane au murit si doua au fost ranite, intr-un accident petrecut pe raza comunei Petresti din judetul Satu Mare, dupa ce soferul unui microbuz in care se aflau patru persoane a adormit la volan si a intrat intr-un copac de pe marginea drumului.

—Un accident rutier soldat cu 11 raniti, toti cetateni bulgari, a avut loc pe autostrada Arad-Timisoara, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a ciocnit cu un tir.

20. — Un barbat in varsta de 67 de ani a murit in Brasov, in urma unei explozii produsa intr-o garsoniera din cartierul Tractorul.

—Un incendiu produs la anexa unei gospodarii de pe strada Brazilor, din cartierul brasovean Noua, s-a soldat cu moartea unui barbat de 58 de ani.

—Un barbat a murit in municipiul Constanta dupa ce a intrat, cu autoturismul pe care il conducea, intr-un stalp de electricitate.

—Cinci persoane, printre care si o femeie gravida, au fost ranite intr-un accident rutier produs in comuna Coteana, judetul Olt, in care au fost implicate trei masini.