RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA: PANZERELE IMPECABILE

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA.  Germania a castigat meritat Cupa Mondiala de fotbal 2014, in timp ce echipa gazda, Brazilia, a fost marea invinsa a competitiei, una spectaculoasa, care a doborat multe recorduri. Nationalmannschaft a fost impecabila, aproape fara greseala, adjudecandu-si primul sau titlu major dupa o pauza destul de lunga, de la EURO 1996.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Germania a fost aproape de titlu al ultimele editii ale Cupei Mondiale, in 2002 au jucat finala, iar in 2006 si in 2010 s-a oprit in semifinale, astfel ca succesul din Brazilia a venit ca o confirmare a calitatii fotbalului german, care a demonstrat atuurile sala caracteristice, forta, disciplina, tactica, oportunism, pe care selectionerul Joachim Loew a reusit sa le imbine.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Germania a invins in finala echipa Argentinei cu scorul de 1-0, dupa prelungiri, golul victoriei fiind marcat de rezerva de lux Mario Goetze (113). In semifinale, echipa lui Loew a distrus pus si simplu Brazilia, cu un incredibil 7-1. Selecao a fost marea dezamagire a turneului, ratand complet podiumul dupa 0-3 in finala mica in fata Olandei, fosta adversara a Romaniei in preliminarii.

CITESTE SI: LEWIS HAMILTON a fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2014

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Campioane mondiale ca Spania (en titre), Italia si Anglia s-au facut si ele de ras si au parasit competitia inca din faza grupelor, in timp ce Columbia, Chile, Algeria, SUA si Costa Rica au fost revelatiile turneului. Performanta costaricanilor a fost cu atat mai remarcabila cu cat echipa a parasit competitie neinvinsa (la fel s-a intamplat cu Olanda). Franta si Belgia au avut evolutii consistente si promit prestatii superioare in viitor. O mentiune speciala merita atacantul german Miroslav Klose, care a devenit golgheterul all-time al Cupei Mondiale (16 goluri) si si-a incununat cariera internationala cu un titlu mondial la cei 36 de ani ai sai.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Lionel Messi, capitanul reprezentativei Argentinei, a fost desemnat cel mai bun jucator al Cupei Mondiale 2014, dupa ce starul echipei FC Barcelona a reusit 4 goluri si o pasa decisiva la turneul final gazduit de Brazilia. 
Titlul de golgheter al CM 2014 i-a revenit columbianului James Rodriguez, care a marcat de sase ori pe parcursul competitiei, in timp ce nationala tarii sale a fost recompensata de FIFA cu trofeul fair-play, dupa ce fotbalistii nationalei “cafetera” au primit numai cinci cartonase galbene, in total, pe parcursul celor cinci meciuri disputate in Brazilia.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Cel mai bun portar al Cupei Mondiale 2014 a fost desemnat germanul Manuel Neuer, care si-a ajutat echipa tarii sale sa castige al patrulea titlu mondial din istoria sa, in timp ce titlul rezervat celui mai bun tanar jucator i-a revenit mijlocasului francez Paul Pogba. Recordul de goluri inscrise la Cupa Mondiala de fotbal — 171 la turneul final din Franta 1998 — a fost egalat in timpul finalei CM 2014 dintre Germania si Argentina.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Cele 64 de meciuri din cadrul Cupei Mondiale au adunat un numar total de 3.429.837 spectatori, reprezentand a doua performanta din istoria competitiei in ceea ce priveste afluenta, conform datelor prezentate de FIFA. Recordul in materie este detinut de Mondialul din 1994, desfasurat in Statele Unite, cu un total de 3.587.538 de spectatori.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Cupa Mondiala a fost zguduita de mai multe scandaluri, poate cel mai mediatizat fiind cazul atacantului uruguayan Luis Suarez, care a fost suspendat pentru 9 meciuri ale nationalei si interzis din orice activitate legata de fotbal timp de patru luni pentru ca l-a muscat pe fundasul italian Giorgio Chiellini in timpul unui meci din faza grupelor Mondialului 2014.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Mai multe persoane, printre care Luis Segura, vicepresedinte al Federatiei argentiniene de fotbal, si britanicul Ray Whelan, directorul companiei elvetiene Match Services, au fost implicate in vanzarea ilegala de bilete pentru meciurile Cupei Mondiale.  Atacantul brazilian Neymar a fost campion absolut al CM 2014 in lumea virtuala, unde s-a bucurat de o imensa popularitate. Astfel, pe durata turneului final din Brazilia, vedeta Selecao a reusit sa atraga 14 milioane de noi sustinatori pe Facebook.

CITESTE SI: DAN PETRESCU are OFERTE de a antrena echipe din Anglia, Italia si Rusia 

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Finala Cupei Mondiale a generat 32,1 milioane de comentarii pe Twitter, mai putine insa decat la semifinala castigata de Nationalmannschaft cu 7-1 in fata Braziliei, conform cifrelor prezentate de reteaua de socializare. Umilitorul esec al Selecao (1-7) in fata germanilor a fost comentat in 35,6 milioane de mesaje pe Twitter, in timpul difuzarii sale, ceea ce reprezinta un record absolut, nu doar pentru fotbal, ci si pentru toate celelalte sporturi. Finala de la Rio de Janeiro a stabilit, totodata, un nou record pentru un eveniment sportiv comentat pe Facebook, cu 88 milioane de persoane care au avut peste 280 milioane de interactiuni (comentarii, afisari…) legate de acest meci, precizeaza aceasta retea de socializare.

RETROSPECTIVA CUPA MONDIALA DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Suporterii au expediat aproximativ 48,5 milioane de fotografii de pe stadioanele braziliene in timpul Cupei Mondiale de fotbal editia 2014, desfasurata in perioada 12 iunie — 13 iulie, potrivit Sindicatului national al societatilor de telefonie din Brazilia (SindiTeleBrasil). Finala de pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, dintre selectionatele Germaniei si Argentinei (1-0), a doborat recordul de fotografii expediate in timpul Mondialului brazilian, cu 2,6 milioane de imagini.

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia a adus 3,4 milioane de romani in fata micilor ecrane pe canalul TVR 1. In total, 13.521.000 de persoane au vizionat cel putin un minut din intreaga competitie de la TVR 1.

Sursa foto: sport.ro