Reuniune de urgenta in Parlament pentru arestarea Elenei Udrea

Alarma care cheama deputatii in plen, criticata pentru ca este iritanta

Deputatii juristi se vor intruni de urgenta, duminica, pentru a discuta cererile de arestare preventiva pe numele deputatului Elena Udrea, in vederea votului care urmeaza a fi dat luni in Parlament. Amintim ca pe numele Elenei Udrea s-au emis trei cereri de arestare preventiva. Reuniunea de urgenta a Comisiei Juridice din Camera Deputatilor pentru cazul Udrea va avea loc duminica, incepand cu ora 16:30.

In vreme ce pana mai ieri, Elena Udrea sustinea ca vrea aviz pozitiv pentru arestarea sa pentru a-si demonstra nevinovatia in instanta, sambata a avut un discurs total diferit, Udrea nesfiindu-se sa faca apel la “constiinta colegilor”.

“Depinde de constiinta celor care sunt pusi sa analizeze”, a raspuns Udrea, la B1 Tv, intrebata la cel rezultat al votului se asteapta. “Nu pe fond, pe fond spun da, sa fie cerectata penal. Dar de aici pana la cazul exceptional cand doar pe numele lui Elenei Udrea sunt trei cereri de arestare…”, a continuat deputatul PMP.

Noi dezvaluiri facute de Elena Udrea. DETALII

Elena Udrea a mai spus ca toate aceste probleme ale ei sunt generate de “lupta cu generalul Coldea”, seful interimar al SRI.

“Daca au curaj, sa recunoasca faptul ca situatia mea e o situatie generata de lupta cu generalul Coldea si ca practica asta de a cere arestarea in 3 cazuri este exceptionala, nemaiintalnita”, si-a continuat Udrea mesajul pentru colegii deputati.

Intrebata daca isi face griji, ea a raspuns ca este normal sa-si faca avand in vedere situatia in care se afla, dar ca mai ingrijorata ar trebui sa fie lumea in legtura cu ce se va intampla dupa ce ea va fi redusa la tacere.

Citeste si: Un apropiat al ELENEI UDREA, RETINUT in DOSARUL GALA BUTE. UPDATE

“Ma gandeam ca problema nu e ce se intampla cu mine, ci cu ceilalti, cu societatea, cu tara, daca Elena Udrea tace si nimeni nu mai are curaj sa vorbeasca. Nu de mine sa va ingrijorati. O sa-mi duc mai departe lupta asta. Fara sa spun ca eu sunt Alba ca Zapada a Politicii spun ca sunt un om de buna credinta care vrea sa schimbe ceva.

Cat priveste lupta mea cu dl Coldea, lucrurile nu pot ramane asa, indiferent ce se intampla cu mine. S-au spus lucruri, adevaruri au iesit la iveala si nu trece mult si si dl Coldea va trebui sa raspunda la acuzatiile care sunt la adresa lui”, a mai afirmat Elena Udrea.

In ceea ce priveste votul din Parlament, partidele ai caror reprezentanti s-au pronuntat au anuntat ca vor da un aviz pozitiv, unii invocand in special ultimul raport MCV in care Parlamentul era pus la colt pentru faptul ca nu le-a ridicat imunitatea celor cu probleme in justitie.

De exemplu copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sambata, intrebata cum va vota PNL, in plenul Camerei Deputatilor, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, ca orice fel de opozitie de a vota o astfel de cerere inseamna o mie de pasi inapoi in lupta anticoruptie.