Reuniunea USL de la Constanta. UPDATE. Antonescu: Credeti in voi si in tara voastra

reuniune_usl_constanta_mamaia-miting-usl

Reuniunea USL de la Sala Sporturilor din Constanta a incheiat, sambata dupa-amiaza, lucrarile de vara ale PNL, PSD si PC de pe litoral. Crin Antonescu a tinut un discurs de viitor candidat la Presedintie, diferit de cele de pana acum si a trasat o noua fata a viitorului presedinte al Romaniei, total diferita de cea a actualului presedinte, Traian Basescu. Antonescu a scos in evidenta, prin discursul sau, cum nu trebuie sa fie viitorul presedinte al Romaniei.

La reuniunea USL de la Constanta au tinut discursuri si copresedintii USL Victor Ponta si Dan Constantin, in fata a 2.500 de tineri USL veniti din Bucuresti si din tara.

UPDATE ora 17.44: Declaratii Crin Antonescu: Vreau sa vorbesc astazi cu voi despre dreptul generatiei voastre la optimism. Lipsesc multe lucruri astazi in Romania si pentru tineri. Sunt multe lucrurile pe care nu le-au facut cei dinaintea noastra sau pe care ne vdovedim a nu fi in stare sa le facem, dar motivele voastre de incredere nu stau in ceea ce fac sau nu altii pentru voi.

Sunteti prima generatie nascuta in libertate dupa comunism, aveti toate motivele de a fi optimisti si increzatori in viitorul vostru, de a construi acest viitor. Sunteti liberi sa inovati si sa va asociati. Aveti ceva ce e numai al vostru. Bocitoarele acestei tari se aseaaza la mesele la care ghicesc viitorul. Astrologi probabil in curand vrajitoare vor fi invitate in curand sa ne spuna cine o sa fie sau cine n-o sa fie viitorul presedinte al Romaniei. Si noi cei care facem politica cu intreaga responsabilitate a proiectelor si noi gandim si muncim pentru viitor, dar adevarul pe care vreau sa nu-l uitati este ca numai voi stiti cu adevarat cum va arata viitorul Romaniei. Numai voi il puteti construi dupa chipul si asemanarea voastra, dupa credinta voastra. Avem multe lucruri de facut si nu le poate face doar un guvern si doar un presedinte. Trebuie sa le facem toti fiecare la timpul si rostul lui. Aveti nevoie pentru viitorul vostru de educatie, care nu inseamna numai scoala, ci educatie in sens larg si batalia prezentului si viitorului nu se mai da doar intre armate, ci intre puterea fiecarei natiuni de a se informa, de a se educa si inova.

Avem nevoie de planuri pe termen lung in domeniule conomic pentru generatia voastra, pentru ce inseamna anteprenorul tanar, omul tanar care are nevoie de un loc de munca. Nu va iesi nimeni din ceea ce numim criza economica. Nu vom iesi fara inovatie. Si daca inovatia este motorul, cine altcineva decat mintea voastra tanara si educata poate fi motorul inovarii.

Avem nevoie de o clasa politica mai buna, dar avem nevoie si de o natiune de cetateni deplini, care sa inteleaga ce inseamna un cetatean, care sunt drepturile si responsabilitatile lui.

Cand Romania va avea cu adevarat o natiune de catateni, atunci Romania va avea o clasa politica mai buna.

Unii cred ca ne-am intalnit aici pentru ca eu Crin Antonescu sa imi confirm candidatura la Presedintie. Nu-i adevarat, nu vreau sa confirm nimic pentru ca n-a infirmat-o nimeni. Altii cred ca vreau sa prezint un program perzaidential. Nu. Avem aici impreuna cu cativa prieteni sa discutam despre viitor, despre viitorul pe care voi il puteiti face si despre batalia pentru Presedintia, care nu inseamna tot, dar inseamna un pas. Nu-mi depun acum nicio candidatura. Nu vreau sa fiu candidat, vreau sa fiu presedintele Romaniei si voi fi.

Ma pregatesc pentru asta. Dar nu electoral, nu acum. Ma pregatesc invatand cu toata tineretea pe care o mai am. Sunt lucruri pe care nu le stiu si pe care trebuie sa le stiu si sa le fac. Batalia penru Presedintie nu incepe si nu se termina cu un candidat Crin Antonescu sau altul. Batalia pe care trebuie sa o dam este una prin care sa impunem un alt continut, un alt inteles, o alta misiune a acestei functii supreme.

Candidatii sunt multi, presedintele va fi unul. Trebuie sa vorbeasca frumos, insa presedintele trebuie sa spuna adevarul. Candidatii culeg rezultatele la sfarsitul campaniei, presedintele va trebui sa culeaga eforturile sale la multi ani dupa incheierea efortului sau. Noi nu intelegem presedintele ca pe un intrigant, ca pe un distribuitor de putere, de posturi sau de bani, ca pe un ipocrit care are in realitate mai multa putere decat se vede. Inteleg presedintele Romaniei ca pe un lider de constiinta nationala. Atat. E deajuns.

Presedintele Romaniei nu conspira, va trebui sa inspire. Presedintele nu face jocuri de pe o zi pe alt, nu destituie si nu impune gverne, nu face dosare, persedintele isi reprezinta isi uneste si isi urmeaza natiunea in aspiratiile ei fundamentale. Nimeni nici analistii ghicitoare, nici ghicitoarele analisti, nici astrologii, nici vrajitorii nu vorbesc despre asta. Se tin de masa si spun apasat: Crin Antonescu nu va fi niciodata presedintele Rommaniei. Altii, prieteni, afirma: Crin Antonescu va fi cu orice pret presedintele Romaniei. Nu de asta depinde destinul acestei tari, ci de modul in care vom castiga batalia pentru intelesul si continutul acestei functii. Daca vom castiga aceasta batalie, mai departe vom f i castigatori oricum.

Va multumesc pentru tot ce-ati facut sau faceti. Peste 5 ani cand se va incheia mandatul de presedinte, Romania mare, statul roman intreg va implini 100 de ani. Vad in voi pe oamenii care atunci cand Romania va implini 100 de ani, vor putea spune fara teama de viitor: Da, eu cred in Romania, Romania este tara mea. 

Credeti in voi si in tara voastra. Multumesc. Victorie!

UPDATE ora 17.44: Declaratii Victor Ponta: “La anul n-o sa ne mai batem direct cu Basescu, o sa ne batem cu fata feminina a lui Basescu, cu Udrea. Cred foarte mult in energia voastra, de anul trecut nu mai imi permit sa fiu tanar. Responsabilitatea noastra este pentru toti tinerii din Romania. Imi doresc sa fiti organizatii de ineret mai puternice decat cele din care am facut eu parte. Unii dintre ei poate ca aua juns la culcare mai spre dimineata, altii poate se gandesc unde o sa se angajeze din aceasta toamna, altii au un viitor asigurat. Sunt insa foarte multi care nici macar nu ne pot privi la televizor astazi. Am vazut astazi cu Radu oameni tineri care nici nu au unde sa doarma. Vreau sa va rog sa va ganditi la faptul ca Romania are nevoie de niste tineri care sa se gandeasca mai mult si la la altii, nu doar la ei. Sa va ganditi mai mult la familia D-vs. Ne lipseste un singur lucru: vreau sa le spunem tinerilor ce o sa faca in Romania in anii care urmeaza, cand o sa-si poata sa-si cumpere o casa, o masina, asta-i obligatia noastra a celor care facem politica. Sunt convins ca urmatoarea noastra intalnier n-o sa fie intr-o sala ci pe un stadion”, a fost mesajul lui Victor Ponta catre tinerii din USL.

UPDATE ora 17.17: In sala au intrat cei trei lideri ai USL: Crin Antonescu, Victor Ponta si Dan Constantin. Alaturi de ei se afla si vicepresedintele PNL, Rares Manescu. Primul discurs este sustinut de liderul PC, Dan Constantin.

UPDATE ora 17.10:  Primarul Constantei, Radu Mazare, a venit la reuniune insotit de mai mutle tinere atragatoare. Radu Mazare s-a certat cu reprezentantii revolutionarilor, adunati la Sala Sporturilor.

UPDATE ora 16.56:  In acest moment se afla in sala, printre altii, ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu, deputatul liberal Florin Alexe, deputatul social-democrat Mihai Sturzu si deputatul PNL Radu Surugiu.

UPDATE ora 16.30: Partidele care formeaza USL s-au reunit deja la Sala Sporturilor din Constanta, acolo unde se desfasoara reuniunea dedicata tinerilor “Romania pentru tineri”.

La eveniment vor participa peste 2.500 de tineri ai PNL, PSD si PC. In jurul orei 17 sunt asteptati sa soseasca Crin Antonescu, Victor Ponta si Dan Constantin, liderii celor trei partide care formeaza USL. Astazi, Crin Antonescu va fi renconfirmat ca si candidat unic al USL pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Evenimentul din aceasta dupa-amiaza incheie lucrarile de vara ale USL de pe litoral.
_____

Surse din USL au declarat pentru Mondo News ca o parte dintre tinerii membri ai organizatiilor PNL si PSD din tara au ajuns la malul marii sambata dimineata, in jurul orei 10.30. Pana la manifestarea din aceasta dupa-amiaza, acestia au fost dusi in statiunea Mamaia. Membrii filialelor USL din Bucuresti si din tara vor veni la manifestarea de la Sala Sporturilor imbracati in alb.

Reuniunea USL de la Sala Sporturilor din Constanta va avea loc sub titulatura „Romania pentru tineri“.

In aceasta dimineata, la ora 10, s-a desfasurat la Pavilionul Expozitional din Mamaia sedinta grupurilor parlamentare reunite ale USL.