La Poiana Brasov stratul de zapada masoara peste o jumatate de metru. Toate partiile sunt functionale

Turistii si brasovenii care au ales sa petreaca Revelionul in Brasov se pot distra in Poiana Brasov, unde stratul de zapada masoara peste o jumatate de metru, aproape toate partiile fiind functionale, iar in noaptea dintre ani pot merge in Piata Sfatului, unde vor fi concerte si focuri de artificii.

Pentru acest an, Primaria Brasov a pregatit, cu incepere de la ora 22.30, in Piata Sfatului, un concert de muzica populara sustinut de Veta Biris si Ansamblul Folcloric tara Bar­sei, apoi vor urca pe scena Corina si Ligia suteu, la miezul noptii fiind programat un foc de artificii.

Pentru iubitorii sporturilor de iarna care vor sa se distreze pe partiile din Poiana Brasov, Regia Autonoma de Transport a anuntat ca autobuzele de pe linia 20 Livada Postei – Poiana Brasov circula in noaptea dintre ani din ora in ora.

Citeste si: PESTE 10.000 DE TURISTI VOR PETRECE REVELIONUL IN STATIUNILE DE PE VALEA PRAHOVEI

Stratul de zapada in Poiana Brasov masoara aproximativ 50 de centimetri si se schiaza in conditii excelente pe toate partiile in zona superioara a Masivului Postavarul (Drumul Rosu,Kanzel, Sulinar, Lupului, Subteleferic), stratul de zapada fiind de aproximativ 50 de centimetri pe Kanzel si 40 de centimeri pe celelalte partii.

Citeste si: CONCERTE DE REVELION. UNDE AU LOC CONCERTELE IN AER LIBER DIN BUCURESTI

Primele partii care au fost deschise in totalitate au fost Drumul Rosu si partia Sulinar. De asemenea, se schiaza si pe cele doua partii pentru incepatori, Bradul si Stadion, unde stratul de zapada masoara aproximativ 40 de centimetri.

In ceea ce priveste instalatiile pe cablu, sunt functionale telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagra, telegondola, telescaunul Ruia, teleschi Bradul, teleschi Ruia si teleschi Stadion.

Domeniul schiabil din Poiana Brasov a fost extins in urma cu trei ani, iar partiile au, in prezent, o lungime totala de 24 de kilometri si se intind pe o suprafata de 85 de hectare.

CITESTE SI: REVELION PALATUL PARLAMENTULUI: PROGRAMUL, COSTURILE si MENIUL PETRECERII

In Poiana Brasov sunt aproximativ 3.500 de locuri de cazare in pensiuni si hoteluri, majoritatea fiind rezervate pentru vacanta de Revelion, la preturi pornind de la 900 de lei de persoana pentru un sejur de minimum patru nopti, cu cina de Revelion si petrecere cu surprize la o vila de trei stele si ajungand pana la 1.500 de euro de persoana pentru un sejur de sase nopti la un hotel de patru stele din statiune.

Si la Predeal sunt ocupate mare parte din locurile de cazare, iar turistii pot schia in conditii foarte bune.