REVENIREA INCREDIBILA A SIMONEI HALEP si REACTII dupa MECIUL FABULOS cu SAMANTHA STOSUR

SIMONA HALEP a avut o revenire fantastica marti dimineata, in partida cu SAMANTHA STOSUR, si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Miami, dotat cu premii in valoare totala de 7 milioane de dolari.

UPDATE 2: REACTII PRESA INTERNATIONALA:

Daily Mail: Simona Halep si-a aratat spiritul de lupta foarte cunoscut pentru a obtine o victorie incantatoarea si dramatica.

L’Equipe: Simona Halep a reusit intr-un final sa o domine pe Samantha Stosur si sa gestioneze meciul. Cu Anett Kontaveit, Simona a spus ca a facut cel mai bun meci al sezonului, insa acum lucrurile au fost mai complicate.

Sidney Morning Herald: Australianca noastra Samantha Stosur a irosit o minge de meci si a pierdut in trei seturi. Romanca a obtinut calificarea dupa un meci de mare lupta.

The West: Pentru Stosur a fost cea mai buna performanta din acest an la un turneu WTA. Simona a fost mai buna pe final si a defilat in setul decisiv.

UPDATE 1:”A fost un meci dificil, asa cum ma asteptam. Dar revenirea a fost destul de buna si sunt foarte bucuroasa. Ultima revenire de acest gen a fost prin 2014, in primul meu meci la Doha, impotriva lui Kanepi. Am salvat o minge de meci si am revenit. Sunt bucuroasa acum, imi arata ca inca mai pot sa joc tenis”, a spus Halep intr-o conferinta de presa. “Cand eram jos, nu ma gandeam la nimic, nu ma gandeam la scor. Doar voiam sa lupt. Nu am cedat si am crezut in sansa mea. Poate am fost si putin norocoasa deoarece am revenit de la minge de meci, dar am luptat”, a completat Halep.

STIRE INITIALA

SIMONA HALEP s-a impus in trei seturi in fata celei de-a 14-a favorite, scor 4-6, 7-5, 6-2, la capatul a doua ore si 7 minute. In setul doi, SIMONA HALEP a salvat o minge de meci si a intors scorul de la 2-5, cu cinci game-uri consecutive castigate. In cea de-a 9-a confruntare directa, SIMONA HALEP si SAMANTHA STOSUR au oferit o partida de-a dreptul incendiara, cu lovituri superbe si rasturnari de scor incredibile.

Intalnirea a inceput bine pentru SIMONA HALEP, care s-a desprins la 4-2, insa primul set avea sa-i revina australiencei, dupa patru game-uri la rand castigate. Setul doi a avut-o la timona tot pe SAMANTHA STOSUR, care, in ciuda varstei (33 de ani), a aratat o forma impresionanta si a fost la doar o minge distanta de sferturi. A urmat insa revenirea formidabila a SIMONEI HALEP. Cazuta din toate punctele de vedere, SAMANTHA STOSUR nu i-a mai facut fata SIMONEI HALEP in ultimul set, iar romanca a legat trei victorii la rand pentru prima oara in acest an.

Pentru SIMONA HALEP urmeaza acum intalnirea din sferturi cu britanica Johanna Konta, aflata pe locul 11 in ierarhia WTA. Cele doua s-au mai intalnit o singura data, in 2015, la Wuhan, cand Konta s-a impus in trei seturi, scor 6-3, 3-6, 7-5. Partida dintre cele doua va avea loc miercuri seara, la o ora ce urmeaza a fi anuntata de organizatori.

Sursa foto: sport