REVIN PLOILE si FRIGUL! VREMEA URATA incepe DUMINICA si va dura pana MIERCURI

Meteorologii au emis, duminica, o informare de ploi insemnate cantitativ , cu caracter torential si descarcari electrice. Vremea ploioasa se va mentine pana marti noapte, insa incepand de miercuri vremea se va raci, informeaza ANM.

Incepand de duminica, ora 16.00, pana marti, ora 23.00,  “vor fi perioade de timp, indeosebi pe parcursul dupa-amiezelor si al serilor, in care instabilitatea atmosferica  va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vântului si cu aspect de vijelie si pe arii restrânse caderi de grindina”, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Ploile vor fi mai frecvente in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, estul si centrul tarii, iar cantitatile de apa vor depasi local 15…20 de l/mp si izolat 40…50 l/mp. In noaptea de marti spre miercuri (9/10 mai) si in cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua in jumatatea de sud-est a tarii, la munte precipitatiile vor fi mixte, iar dimineata, mai ales in nordul si centrul tarii, local se va produce bruma.

Sursa foto: realitatea